2013-11-06 17:26:23
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ «Βούληση της Κυβέρνησης είναι να τελειώσουν όσο πιο σύντομα γίνεται οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει ηρεμία, ώστε να ξαναβρεί η χώρα τον ρυθμό της σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο».

Και σημείωναν με νόημα ότι, η δέσμευση της Κυβέρνησης και του Ευ. Βενιζέλου για όχι νέα μέτρα παραμένει σταθερή. Σε ότι αφορά το θέμα των ΕΑΣ η θέση μας είναι γνωστή, σημείωνε ο ίδιος συνεργάτης, εκκαθάριση εν λειτουργία και τα αμυντικά συστήματα να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα. 

Το απόγευμα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα περάσουν το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να συναντηθούν με τον Γιάννη Στουρνάρα για το ζήτημα του ενιαίου φόρου ακινήτων. Μάλιστα, για τον φόρο ακινήτων, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη υπενθύμιζαν ότι, «ισχύουν όσα έχει πει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η απόφαση του διευρυμένου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για εσωτερική δικαιοσύνη στον ΕΝΦΑ». 


Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό

«Υπάρχουν περιθώρια και πρέπει να εξαντληθούν για την ενίσχυση των εσόδων του ασφαλιστικών ταμείων», παρατηρεί το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενο στις διαβουλεύσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα. Στο πλαίσιο αυτό το Κίνημα σημειώνει ότι «αποτελεί αναγκαιότητα η βελτίωση της ρύθμισης για τις οφειλές με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους για τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στην πληρωμή των τρεχουσών εισφορών».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, το μέτρο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στα ταμεία, με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται στοχευμένο με κριτήρια τη συνέπεια στην καταβολή των εισφορών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι οι σχεδιασμοί για το εφάπαξ πρέπει να γίνουν με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας και όχι σε ετήσια βάση, που «θα οδηγούσε σε μεγάλες διαφορές από χρόνο σε χρόνο, σε βάρος των εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται αυτή την περίοδο».

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ