2013-11-06 17:10:02
Φωτογραφία για Τουρκία: έξι μαρξιστές δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Ίσως η είσοδός της στην ΕΕ, να φέρει κάτι το καλό…
Jean-Patrick Grumberg, Dreuz (εβραϊκός γαλλόφωνος ιστοτόπος)     (μτφ. Κριστιάν)

Η Fusun Erdoğan, μαρξιστική δημοσιογράφος: ισόβια κάθειρξη

Ισόβια κάθειρξη είναι η τιμωρία για έξι μαρξιστικές Τούρκους δημοσιογράφους,  χθες  τη Τρίτη  5η Νοεμβρίου.

Οι δημοσιογράφοι Fusun Ερντογάν (φωτογραφία), Ziya Ulusoy, Μπαϊράμ Namaz, Arif Τσελεμπί, Ibrahim Cicek και Sedat Senoglu ήταν κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε μαρξιστικές οργανώσεις που απαγορεύονται από τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Η Ερντογάν (δεν πρέπει να συγχέεται με τον καλό τον ισλαμιστή πρωθυπουργό), ήταν η άθλια ιδρύτρια ενός ραδιοφωνικού σταθμού, Özgür Radyo , που επέκρινε την κυβέρνηση: δεν έκλεψε λοιπόν τη ποινή της.

Συνολικά, οι ποινές υπερβαίνουν την ισόβια κάθειρξη, καθώς οι έξι δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν συνολικά σε 3.000 χρόνια στη φυλακή. Αυτό δείχνει πόσο εκτιμάται ο μαρξισμός Αυτός είναι ίσως ο λόγος γιατί  τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιδιαίτερα τα γαλλικά, παρέμειναν πολύ διακριτικά σχετικά με το θέμα - (πολύ το διασκεδάζω φαντάζοντας τα σχόλια των συναδέλφων μου που διάβασαν το τηλεγράφημα)


Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και η Ένωση Τούρκων Δημοσιογράφων (Türkiye Gazeteciler Sendikasi TGS), προτίθενται να ασκήσουν πίεση προς τον πρωθυπουργό Ερντογάν, και αποφάσισαν να οργανώσουν μια πορεία προς τη πλατεία Ταξίμ, στη Κωνσταντινούπολη, ήδη διάσημη για το «αρκετά πια» της τουρκικής κοσμικής κοινωνίας κατά του ταχύ εξισλαμισμού της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε δύσκολη θέση, οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες επίσης: ήταν απολύτως απαραίτητο να βελτιωθεί η εικόνα της Τουρκίας για την προετοιμασία των εγκεφάλων μας για μια ένταξη στην Ένωση με ανοικτή αγκαλιά.

Όσον αφορά τους δημοσιογράφους, είναι  εφιάλτης: να ανακοινώσεις ότι η ισλαμική Τουρκία καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη δημοσιογράφους επειδή είναι μαρξιστές, είναι να αποκαλύψεις τη φύση μιας κατά φύσης συμμαχίας της άκρας αριστεράς η οποία τη μια μέρα καταγγέλλει την τοξικότητα της θρησκείας και ορκίζεται για τη καταστροφή της, και την επόμενη μέρα εξηγεί ότι η ολοκληρωτική ιδεολογία που βασίζεται στην πλήρη υποταγή στον Αλλάχ θα σώσει τη Δύση και τον λευκό άνθρωπο.

Ιδιαίτερα για τους Γάλλους, τέσσερις μέρες μετά την δολοφονία δυο δικών τους από ισλαμιστές στο Κιντάλ στο Μάλι, η εβδομάδα θα είναι δύσκολη για την πολυπολιτισμική δημοσιογραφία.

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με τα εξής: © Jean-Patrick Grumberg για Dreuz.info .
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ