2013-11-07 09:09:04
Φωτογραφία για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΙΕΝΑ, ΔΡΟΜΟΙ... ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ!
Το ζευγάρι του Ολυμπιακού με τη Σιένα τείνει να γίνει… παραδοσιακή ευρωπαϊκή μάχη τα τελευταία χρόνια. Τις σεζόν 2010-11 και 2011-12 οι δυο ομάδες κοντραρίστηκαν για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και μοιράστηκαν από μία πρόκριση.

Πέρυσι βρέθηκαν στον όμιλο του Top-16 και ο Ολυμπιακός, αφού ηττήθηκε στο ΣΕΦ (φτάνοντας μέχρι το CAS) από τους Ιταλούς, χρειάστηκε ένα μεγάλο διπλό στην Τοσκάνη για να κάνει το… άλμα για τις πρώτες θέσεις του ομίλου.

Πλέον Ολυμπιακός και Σιένα ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους Οι δυο σερί φορές πρωταθλητές Ευρώπης ενισχύθηκαν σημαντικά το καλοκαίρι που πέρασε, ξεκίνησαν πολύ καλά τη χρονιά και συγκαταλέγονται στα φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Μιλάνου.

Η Σιένα από την πλευρά της κατέβηκε επίπεδο λόγω της μεγάλης μείωσης του μπάτζετ. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της Τοσκάνης δεν παίζει καν στο γήπεδό της.

Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το «Παλαέστρα», το οποίο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της Ευρωλίγκα και συνάμα η περιοχή δεν είχε καν αεροδρόμιο. Τώρα αγωνίζεται στο «Νέλσον Μαντέλα Φόρουμ» που βρίσκεται στη Φλωρεντία και εκεί θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τον Ολυμπιακό.

Επιπροσθέτως από το περσινό της ρόστερ που ήταν ήδη αποδυναμωμένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά έχουν μείνει μόλις τρεις παίκτες. Οι Τόμας Ρες, Μπέντζαμιν Ορτνερ και Ντάνιελ Χάκετ, με τον τελευταίο να αποτελεί το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Η ομάδα της Τοσκάνης έχει ξεκινήσει στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας με τρεις ήττες και το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να την υποτιμήσει. Πρόκειται για ομάδα που ουσιαστικά παίζει δίχως άγχος, καθώς δεν υπάρχουν προσδοκίες στην Ευρωλίγκα και έχει τις δυνατότητες για κάποιες μεγάλες νίκες.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ