2013-11-07 13:23:05
Φωτογραφία για ΟΙΕΛΕ: Χειροπέδες στη δημόσια ενημέρωση
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δρα με πραξικοπηματικό τρόπο, βάζοντας χειροπέδες στη δημόσια ενημέρωση και επεμβαίνοντας νύχτα με στρατό 300 αστυνομικών για να καταλάβουν την ελεύθερη ΕΡΤ των εργαζόμενων. Η εικόνα των 8 διμοιριών ΜΑΤ που εφόρμησαν στις 4 το πρωί στη λεωφόρο Μεσογείων θύμισε άλλες, σκοτεινές εποχές της ελληνικής ιστορίας.

Αυτό που κρίνεται σήμερα δεν είναι μόνο το μέλλον χιλιάδων εργαζόμενων. Είναι κατά κύριο λόγο το μέλλον της δημόσιας ενημέρωσης στη χώρα. Η κυβέρνηση, που κόπτεται για την εφαρμογή της νομιμότητας, μόνον δύο πράγματα έχει κατά νου. Πρώτον, την τιμαριοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης και την σχεδόν δωρεάν διαμοίραση των μεριδίων στους εθνικούς μεγαλοεργολάβους και δεύτερον, τη δημιουργία ενός επικοινωνιακού φορέα που θα αποτελεί στην ουσία φερέφωνο της πολιτικής των δανειστών, ένα “Τρόικα TV” που θα έχει ως στόχο την μέχρις εσχάτων πλύση εγκεφάλου του κοινού για να αποδεχθεί ότι «το Μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο».


Η ΟΙΕΛΕ καλεί όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην πραξικοπηματική κυβερνητική παρέμβαση στην ΕΡΤ στις 16:00 στην πλατεία Αγ. Παρασκευής και να ενώσουν τη φωνή τους με χιλιάδες συμπολίτες μας για να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και να μπει ένας φραγμός στον αυταρχικό κατήφορο της κυβερνητικής πολιτικής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ