2013-11-07 23:06:10
Φωτογραφία για «Ήρωας» ο Σνόουντεν για την πλειοψηφία των Γερμανών – Παραμένουν διχασμένοι για την παροχή ασύλου
Ήρωα χαρακτηρίζει τον Έντουαρντ Σνόουντεν η πλειοψηφία των Γερμανών, για τις αποκαλύψεις του σχετικά με τις παρακολουθήσεις συμμάχων, μεταξύ των οποίων και η Άνγκελα Μέρκελ, από την αμερικανική κυβέρνηση. Ωστόσο, παραμένουν διχασμένοι για το αν η χώρα τους θα πρέπει να του παραχωρήσει πολιτικό άσυλο.

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση, το 60% των Γερμανών δηλώνει ότι θαυμάζει τον Σνόουντεν, έναντι ενός 14% που τον χαρακτηρίζει εγκληματία, ωστόσο μόλις το 46% εκφράζεται θετικά για το ενδεχόμενο να του παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο.

Ο πρώην πράκτορας της NSA ενδέχεται να δώσει κατάθεση στους Γερμανούς που διερευνούν την υπόθεση, η οποία έχει επιφέρει ψυχρότητα στις σχέσης Βερολίνου-Ουάσινγκτον.

Το ενδεχόμενο παραχώρησης πολιτικού ασύλου στον Σνόουντεν αποτελεί θέμα στη Γερμανία εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο, η πιθανότερη εκδοχή είναι η κατάθεση να γίνει στη Μόσχα, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ, παρά το γεγονός ότι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, επιθυμεί την εκτόνωση στην κρίση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, όπου μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης θεωρεί τον Σνόουντεν «προδότη».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση δείχνει και σημαντική πτώση στην εμπιστοσύνη των Γερμανών προς τις ΗΠΑ ως σύμμαχό τους, μιας και σε σχετική ερώτηση υπάρχει πτώση στο 35%, από το 49% πριν από τέσσερις μήνες.

kathimerini.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ