2013-11-08 00:54:04
Φωτογραφία για Δ.Καραγεωργίου: DURA LEX SED LEX- ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ
FARMAKOPOIOI. Προσπαθώ να απαντήσω στη φωνή του κ. Γεωργιάδη από το Καζακστάν στο ΣΚΑΙ TV. Έχετε δίκιο απόλυτο κ. Υπουργέ. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται. Και στην ΕΡΤ και στα πανεπιστήμια και στον ΕΟΠΥΥ και στο υπουργείο σας ισότιμα και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να μας πληρώνει σε δύο μήνες αλλιώς τρέχουν οι νόμιμοι και καλώς περιγεγραμμένοι τόκοι.

Πρέπει τα ληξιπρόθεσμα να είχαν πληρωθεί επίσης με τους νόμιμους τόκους και όχι με επιβαλλόμενο κούρεμα.

Οι γραφειοκράτες σας δεν πρέπει να παρακωλύουν το έργο της δικαιοσύνης και να καθυστερούν την απόφαση δικαστηρίου που επιδικάζει τόκους στον ΕΟΠΥΥ.

Οι γραφειοκράτες σας δεν πρέπει να ανακατεύονται σε προσωπικούς εκβιασμούς αντιδίκων «υπογράφει συμβιβασμό και θα πληρωθείτε με προτεραιότητα». Αυτό το «υπογράψτε δήλωση με παραπομπή κάπου στον ιστορικό χρόνο αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς πού»!


Νόμος είναι η συνταγογράφηση by INN αλλά βρέθηκε το παραθυράκι για να είναι ήσυχοι «οι φασονατζήδες» ταμειακοί γιατροί λίγο πριν γίνουν αποκλειστικής απασχόλησης.

Το χειρότερο όμως είναι το δημοσίευμα της κ. Ευθυμιάδου για την καινούργια οργή του Πρωθυπουργού (τρίτη φορά), ο οποίος ξανά αντιλήφθηκε τις καθυστερήσεις των ληξιπρόθεσμων του ΕΟΠΥΥ.

Άλλοι πάροχοι όμως προηγούνται. Αυτό με το θέμα με τον Πρωθυπουργό πρέπει να τελειώνει. Ποιοι και πώς επιτρέπετε να εκθέτουν με τέτοιο τρόπο των Πρωθυπουργό? Ποιοι χρησιμοποιούν το όνομα του για να μας δουλέψουν? Γιατί αυτή η επανάληψη σημαίνει είτε ότι ο κ. Σαμαράς μας κοροϊδεύει είτε κανείς δεν τον θεωρεί αξιόπιστο. Αυτή η πλάκα πρέπει να σταματήσει, ακόμα χειρότερα αν πρόκειται για προετοιμασία κάποιας πληρωμής προεκλογικού περιεχομένου.

Δεν έχει σημασία αν πολιτικά κάποιος ακολουθεί τον Πρωθυπουργό ή όχι, έχει όμως τεράστια σημασία η προστασία του θεσμού του ανώτατου λειτουργού που κρατάει την πορεία της χώρας στα χέρια του. Στις πιο δύσκολες στιγμές του οικονομικού πολέμου.

Άραγε ο μέγας συντονιστής του Πρωθυπουργικού έργου που χώνει παντού τη μύτη του, ακόμα και στον ΠΦΣ, ως μη όφειλε, αυτά δεν τα γνωρίζει? Δεν του κακοφαίνεται ότι στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη κατεβαίνουν τρία ψηφοδέλτια φαρμακοποιών από το δικό του πολιτικό χώρο? Πώς θα θελήσει να γίνει και βουλευτής τους? Πώς μπορεί να ατενίζει τον άρχοντα Δακή της Κοζάνης –τον πιο σοβαρό και υπεύθυνο πρώην συνδικαλιστή μας και πολιτικό που υπήρξε ποτέ- όταν η ΔΕΗ χρωστάει στους εκεί φαρμακοποιούς πάνω από τέσσερα εκατομμύρια? Νομίζετε ότι επειδή η ΔΕΗ πληρώνει τη Μυτιλήνη (70.000), όλα είναι εντάξει. Ρώτησε όμως η Τρόικα, αυτό που ρωτάει και ο έσχατος, τα λεφτά υπάρχουν? Αλλιώς προς τι η κοροϊδία? Αυτά τα ληξιπρόθεσμα που δεν πληρώνονται είναι γραμμένα στο πλεόνασμα? Πάλι θα έχει δίκαιο η Τρόικα? Και πώς θα κλαφτείτε -αν το κάνετε- στην εξεταστική της τρόικας επιτροπή ότι αδίκησε την αβελτηρία σας?

Σε αυτήν την Τρόικα που τα είχανε δώσει όλα και όλους πολύ εύκολα οι προηγούμενοι και εσείς δεν βρήκατε κάτι να το βελτιώσετε. 

Και για εσάς είναι «σκληρός νόμος αλλά νόμος». Dura lex sed lex.

Δημήτρης Καραγεωργίου

Υ.Γ. Εκεί στο μακρινό Καζακστάν όπου διαπλέκονται οι ενεργειακές γραμμές με την υγεία, το μοντέλο υγείας που ετοίμασε ο Καναβός του LSE προσφέρεται σκέτο ή με το παρακολούθημα των κοινωνικών φαρμακείων και των ληγμένων φαρμάκων πρώτης γραμμής? Οι φαρμακοποιοί εκεί γνωρίζουν ότι πρέπει να χρηματοδοτούν τουλάχιστον τέσσερις μήνες το σύστημα?

Για τα κρατικά φαρμακεία και τους συνδικαλιστές συμβούλους είμαστε σίγουροι ότι περιλαμβάνονται στο πακέτο αφού εκεί οι σοβιέτ καταστάσεις είναι ακόμα ζωντανές. Εμείς πάντως ομοθυμαδόν ανακράζουμε. Vive l’ Europe. Vive Liberte. Fraternite Egalite. Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ