2013-11-08 13:57:38
Φωτογραφία για Πάτρα-Τώρα: Ανακοινώθηκαν οι ποινές για το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά
Την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων, αποφάσισε το Τριμελές εφετείο κακουργημάτων Πατρών, στην πολύκροτη δίκη για τα αναπηρικά αμαξίδια. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για απλή συνέργεια στην απάτη τους τρεις κατηγορούμενος γιατρούς και ένοχο τον προμηθευτή, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου.

Στον πρώτο και το δεύτερο κατηγορούμενο (γιατρούς) επεβλήθη ποινή καθείρξεως 5 ετών, στον τρίτο γιατρό, ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, ενώ στον προμηθευτή (ο οποίος δεν εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου), επεβλήθη ποινή καθείρξεως 12 ετών.

Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε η ποινή, να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για τους δύο πρώτους καταδικασθέντες γιατρούς, σε αντίθεση με τον προμηθευτή για τον οποίο έκρινε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και γι' αυτό θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας πρότεινε για τον πρώτο και το δεύτερο κατηγορούμενο (γιατρούς) την ποινή καθείρξεως 5 ετών, στον τρίτο γιατρό, ποινή φυλάκισης τριών ετών, ενω για τον προμηθευτή ποινή καθείρξεως 16 ετών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ