2013-11-09 10:31:05
Φωτογραφία για Δεύτερη ημέρα συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ
Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, η αυλαία της οποίας άνοιξε χθες με διαξιφισμούς και αντεγκλήσεις Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί, ενώ το ίδιο πρόγραμμα αναμένεται να ακολουθηθεί και την Κυριακή, οπότε η τριήμερη συζήτηση θα κλείσει με ονομαστική ψηφοφορία το αργότερο τα μεσάνυχτα.

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται πως ετοιμάζεται για ολομέτωπη επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από την πλευρά του επιδιώκει να δώσει ευρύτερες διαστάσεις στην πρόταση δυσπιστίας, στοχεύοντας επί της ουσίας να την καταστήσει ένα είδος δημοψηφίσματος απέναντι στην επιλογή της «συμμόρφωσης με τις πολιτικές λιτότητας».

Σε συνομιλία που είχε χθες με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα και έρχεται, όπως είπε, σε μία κρίσιμη διαπραγματευτικά στιγμή.


Βαριές κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε χθες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας», η οποία «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Από την πλευρά του, ανοίγοντας χθες τη συνεδρίαση στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης χαρακτήρισε «ηθικό και πολιτικό χρέος» την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, καθώς όπως σημείωσε, υπάρχει μία «πρωτοφανής δυσαρμονία» της ασκούμενης πολιτικής με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Σε ομιλία του στην Κρήτη, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν «υπέρ της πτώσεως της κυβέρνησης», καλώντας μάλιστα και τους υπόλοιπους βουλευτές να πράξουν το ίδιο.

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την απόφαση να κρατηθούν εκτός Βουλής οι τρεις «πολιτικοί κρατούμενοι» βουλευτές του κόμματος.

«Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στη Βουλή και στις πολιτικές εξελίξεις», τόνισε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι την Κυριακή θα ψηφίσει «παρών».

«Η ΝΔ είναι αποφασισμένη διά πυρός και σιδήρου να περάσει τα μέτρα. Η απάντηση δεν βρίσκεται μέσα σ’ αυτή τη Βουλή. Έξω από τη Βουλή θα δοθεί η λύση», τόνισε από την πλευρά της στην Ολομέλεια η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ