2013-11-10 22:04:13
Φωτογραφία για Έκανε... πάρτι ο Ολυμπιακός, 4-0 τον ΠΑΟΚ
Με τον Κάμπελ να «χορεύει» την άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στους Θεσσαλονικείς, μετατρέποντας το ντέρμπι κορυφής της Super League σε ένα μεγαλοπρεπές «ερυθρόλευκο πάρτι».

Ο επιθετικός από την Κόστα Ρίκα με ασίστ στα πρώτα δύο τέρματα των Πειραιωτών (36’ Μήτρογλου, 60’ Σαβιόλα) κι ένα γκολ (82’), όντας πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, έβαλε φαρδιά πλατιά την «υπογραφή» του την επιβλητική νίκη με 4-0 επί του «δικεφάλου» του Βορρά.

Με αυτό το «τρίποντο» η ομάδα του Μίτσελ διεύρυνε στους έξι βαθμούς τη διαφορά της από το συγκρότημα του Στέφενς, γεγονός που δίνει στους «ερυθρόλευκους» σαφές προβάδισμα τίτλου.

Το 3-0 είχε διαμορφώσει με κεφαλιά στο 72’ ο Φουστέρ, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 83ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε για την προσφορά του στους Πειραιώτες ο Μάρκο Πάντελιτς.


Ο αγώνας

Το αποψινό παιχνίδι, όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ ήταν ντέρμπι μόνο στα… χαρτιά, καθώς στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι ο ΠΑΟΚ, παρά τα πολλά εκατομμύρια που έχει ρίξει ο Ιβάν Σαββίδης, δεν είναι ακόμη έτοιμος να αμφισβητήσει την εντός των τειχών κυριαρχία του.

Κι όμως τα δεδομένα πριν την έναρξη του ματς ήταν διαφορετικά... Από τη μία είχαμε τον Ολυμπιακό που προερχόταν από παιχνίδια-«φωτιά» με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και την Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ και από την άλλη έναν ΠΑΟΚ, που είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή του να προετοιμαστεί για αυτό το κρίσιμο ντέρμπι κορυφής.

Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες των Πειραιωτών έδειξαν ότι το ήθελαν το παιχνίδι κόντρα στο συγκρότημα του Στέφενς, που έμοιαζε να μην έχει ψυχικά αποθέματα για ένα τόσο μεγάλο ματς.

Ο Ολυμπιακός είχε από νωρίς την κατοχή της μπάλας (έφτασε μέχρι το 68%), ωστόσο οι Θεσσαλονικείς έχοντας κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Χακόμπο και απενεργοποιώντας σε μεγάλο βαθμό το κάθετο ποδόσφαιρο των Μανιάτη και Σάμαρη δεν απειλήθηκαν καθόλου στο πρώτο μισό του αγώνα.

Εντούτοις οι φιλοξενούμενοι υπολόγιζαν χωρίς τον Κάμπελ, ο οποίος έδειξε γιατί ο Αρσέν Βενγκέρ έχει τόση μεγάλη ποδοσφαιρική «καψούρα» μαζί του και δεν συζητούσε επ’ ουδενί στον δανεισμό του στον Ολυμπιακό να μπει οψιόν αγοράς.

Ο Κοσταρικανός άσος χόρευε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε ό,τι ήθελε τον φιλότιμο Λίνο, και εν γένει κάθε καλή προσπάθεια των Πειραιωτών ξεκινήσουμε από τα πόδια του.

Ο Κάμπελ λοιπόν προειδοποίησε τον ΠΑΟΚ στο 20ο λεπτό, όταν τροφοδότησε με πάσα από τα αριστερά τον Μήτρογλου, ωστόσο ο Χακόμπο ήταν σε καλή θέση, αποκρούοντας το χλιαρό σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων.

Στο 43ο λεπτό ωστόσο η πάσα του εμελλε να μετουσιωθεί σε γκολ από τον Μήτρογλου, ο οποίος, μετά τη σέντρα ακριβείας του συμπαίκτη του με κοντινή προβολή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μίτσελ, που πήγε στα αποδυτήρια, ούσα μπροστά στο σκορ με 1-0.

Ο Στέφενς βλέποντας τον Στοχ να είναι εκτός κλίματος και την ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει τον Ρομπέρτο, στην ανάπαυλα άφησε τον Σλοβάκο στα αποδυτήρια και πέρασε στη θέση το τον Ολίσε.

Εντούτοις ένας… Ολίσε δεν έφερε την άνοιξη για τον ΠΑΟΚ, τα κακώς κείμενα των φιλοξενούμενων έβγαζαν μάτια στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα ο Ρομπέρτο να είναι θεατής.

Για να φτάσουμε στο 60ο λεπτό, όταν ο Κάμπελ ξαναχτύπησε και δίνοντας ένα γκολ στο πιάτο στον Σαβιόλα είδε την ομάδα του να κάνει με τον Αργεντινό το 2-0, φτάνοντας αυτός τις δύο ασίστ στο αποψινό ματς και τις επτά συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Μετά το 2-0 ο ΠΑΟΚ έδειξε να πετάει «λευκή πετσέτα» και με την κίνηση του Στέφενς να αποσύρει τον Λάζαρ από το παιχνίδι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κόπηκε στη μέση, με τους παίκτες των Πειραιωτών να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι το 3-0 έμοιαζε με θέμα χρόνου και εν τέλει τα δίχτυα του Χακόμπο κουνήθηκαν για τρίτη φορά, με δράστη αυτή τη φορά τον Φουστέρ, ο οποίος με κεφαλιά στο 72’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Μάλιστα ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Χακόμπο, που είδε την εστία του να παραβιάζεται και τέταρτη φορά από τον MVP του ματς.

Ο λόγος φυσικά για τον Κάμπελ, ο οποίος αυτή τη φορά δεν… σέρβιρε αλλά αποφάσισε να αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστή.

Ο Κοσταρικανός εκμεταλλευόμενος λάθος του Χακόμπο με προβολή, αν και είχε πέσει στον αγωνιστικό χώρο, διαμόρφωσε στο 82ο λεπτό το τελικό 4-0, βάζοντας την υπογραφή του στην επιβλητική νίκη των Πειραιωτών, που τους καθιστά απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0

Γκολ: 36' Μήτρογλου, 60' Σαβιόλα, 72' Φουστέρ, 82' Κάμπελ

Οι φάσεις των γκολ: 

1-0: Ο πιο κινητικός παίκτης του Ολυμπιακού στο αποψινό ματς, ο Κάμπελ με σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος είχε… ξεγλιστρήσει από την άμυνα του ΠΑΟΚ και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Πειραιά.

2-0: Μετά τη δεύτερη ασίστ του Κάμπελ στο σημερινό παιχνίδι και την 7η στο φετινό πρωτάθλημα, ο Σαβιόλα  με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών.

3-0: Μετά από κόρνερ του Χολέμπας ο Φουστέρ με κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΟΚ νικάει τον Χακόμπο και έδωσε... αέρα τριών τερμάτων στους νταμπλούχους Ελλάδας.

4-0: Ο Κάμπελ «χορεύει» την άμυνα του ΠΑΟΚ και με τον Χακόμπο εξουδετερωμένο, αν και πεσμένος στο χορτάρι, με προβολή κάνει το 4-0 για τους Πειραιώτες.

Κίτρινες: 23' Λάζαρ (ΠΑΟΚ), 68' Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες:

Δοκάρια:  83' Φουστέρ (Ολυμπιακός)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ, Σαβιόλα (64' Τσόρι), Μήτρογλου

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Λίνο, Κατσικάς, Κατσουράνης, Λάζαρ (70' Νίνης), Τζιόλης, Στοχ (46' Oλίσε), Λούκας, Σαλπιγγίδης (63' Βούκιτς), Αθανασιάδης.

Διαιτητής: Παππάς (Αθήνας)
zougla.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ