2013-11-11 00:03:51
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
Δεν βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αιτιολογώντας από το βήμα της Βουλής τους λόγους που κατέθεσε πρόταση μομφής  κατά της κυβέρνησης. «Διαλύσατε την κοινωνία» τόνισε και έκανε λόγο για «κοινωνικό ολοκαύτωμα» απόρροια των μνημονίων, με χιλιάδες να έχουν αυτοκτονήσει και να έχουν χάσει το σπίτι τους.

 Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για τόσο μεγάλη καταστροφή σε τόσο λίγο χρόνο, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: 

«Όχι μόνο δεν διεκδικήσατε καλύτερη έκβαση για τη δανειακή σύμβαση αλλά διαρκώς με υποτακτική συμπεριφορά παίρνατε αποφάσεις για ακόμη σκληρότερα μέτρα».

«Αποτύχατε να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση και επιχειρείτε να τη μετατρέψετε σε νέα σκληρή τιμωρία του λαού μας», είπε. «Η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέσα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ, τόνισε «εξευτελίσατε την εικόνα της χώρας με το μαύρο στην ΕΡΤ» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι κυβερνά με την βοήθεια των ΜΑΤ.


Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, «κυβέρνηση και τρόικα κάνουν πως διαπραγματεύονται».

«Ψεύτικες κ. Στουρνάρα οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πάρετε νέα μέτρα».

«Κοιτάξτε με κ. Σαμαρά» 

«Κοιτάω από την άλλη για να μην γελάω»

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, του είπε: «Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Κοιτάξτε με κύριε Σαμαρά, δεν είναι κακό».

Αντ.Σαμαράς: Το έχετε ρίξει στο ψυχογράφημα. Κοιτάω από την άλλη για να μην γελάω.

Αλ.Τσίπρας: Δεν είστε για γέλια, αλλά για κλάματα, γιατί ο λαός υποφέρει.

«Κυβερνάτε μια χώρα που ο λαός της υποφέρει και εμείς σας δίνουμε την ευκαιρία  να κοιτάξετε τους βουλευτές στα  μάτια, που έχουν κάνει μαύρα μάτια να σας δουν, είστε ο πρώτος πρωθυπουργός που απαξιώνει κατά αυτό τον τρόπο το Κοινοβούλιο» συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Έπρεπε να γίνετε  πρωθυπουργός, και τώρα που γίνατε, πως αισθάνεται τώρα, όταν παιδιά στα σχολεία λιποθυμούν επειδή δεν έχουν να φάνε, όταν καρκινοπαθείς δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους.

«Είναι ευκαιρία να παραδεχτείτε επάνω στα κοινωνικά ερείπια ότι δεν πάει άλλο με την τρόικα. Η συνέχεια του λάθους είναι συνειδητή εγκληματική πράξη. Μόνο ο κυρίαρχος λαός με την ψήφο του μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο» είπε ο κ. Τσίπρας.

Για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα έρθει και η ώρα της εξεταστικής και απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο του είπε να μη βιάζεται έρχεται η ώρα που σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, αν ολοκληρωθεί, θα πηδάει τα εμπόδια ένα, ένα.

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε γιατί από την υπόθεση της λίστας Lagard δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Είπε ακόμη  ότι από το λαθρεμπόριο καυσίμων το δημόσιο χάνει ετησίως 2 δισ., άλλα τόσα από πλαστά τιμολόγια, 800 από λαθρεμπόριο τσιγάρων. «Γιατί δεν πάτε εκεί; Μήπως είναι ισχυρά ονόματα και δεν έχετε τη βούληση να τα πλήξετε;» ρώτησε και συνέχισε: «από το κλείσιμο της ΕΡΤ το δημόσιο ζημιώθηκε πάνω  από 300 εκατ. Από τις ψηφιακές άδειες έπρεπε να είχατε εισπράξει 300 εκατ. σύμφωνα με το μνημόνιο. Ήταν η μόνη η μνημονιακή δέσμευση που δεν ικανοποιήθηκε. Επιλέγετε να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα μίας τόσο μικρής μειοψηφίας».

Είστε μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελαχίστων, συνέχισε ο  κ. Τσίπρας και γι’ αυτό ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη στην ακροδεξιά σας  πολιτική. «Δεν υπάρχει κοινωνία που να θέλει να θυσιάζεται υπέρ αλλοτροίων συμφερόντων. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες, στο λαό και στην πατρίδα εσείς έχετες; Αν ναι ιδού η λύση, εκλογές» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ