2013-11-11 00:09:05
Φωτογραφία για Ομιλία Προέδρου Νέας ΜΕΡΑς
Από το Γραφείο Τύπου

Επιτρέψτε μου πριν από οτιδήποτε άλλο να σας ευχαριστήσω για τη δυναμική παρουσία σας.

Να επισημάνω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα η παρουσία βουλευτών, κομμάτων, κινήσεων, κινημάτων και προσωπικοτήτων. Λαμβάνουμε το μήνυμα που εκπέμπει η παρουσία σας και δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε το παν για να το αξιοποιήσουμε. Η Ελλάδα, η πατρίδα μας και οι έλληνες έχουν ανάγκη από όλους μας.

Η Ομόνοια και η συνεννόηση δεν είναι αυτονόητα αλλά ζητούμενα και επιδιωκόμενα. Όσοι έχουν επενδύσει στον πολυτεμαχισμό και στο "διαίρει και βασίλευε" ας γνωρίζουν ότι ο κύκλος της βασιλείας τους κλείνει. Το σοκ στο οποίο μας υπέβαλαν, ώστε να καταφέρουν την υποταγή της χώρας μέσω πλειοψηφιών, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι θλιβερές μειοψηφίες, ξεπερνιέται!

Οι Έλληνες αντιδρούν, αποστασιοποιούνται από τους σχηματισμούς που φέρουν τη βασική ευθύνη, κάνουν την αυτοκριτική τους και οργανώνονται σε κοινότητες πολιτικές, ομάδες αλληλεγγύης και κοινωφελούς ακτιβισμού, απορρίπτουν την κατευθυνόμενη ενημέρωση, αναζητούν την αλήθεια, ψάχνουν το νέο, χωρίς πλέγματα και δογματισμούς.


Οι έλληνες αναζητούν τα στοιχεία μίας νέας ταυτότητας, ανακαλύπτοντας δυνατότητες και επιλογές, που συστηματικά απεκρύβησαν και απαξιώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η προσπάθεια αυτή, ακριβώς γιατί εγκαταλείπει το παλιό και το απειλεί, είναι λογικό να βρίσκει εμπόδια.

Στην καλύτερη περίπτωση, φιγούρες που έρχονται απ´ την πρόσφατη πολιτική μας ιστορία αγωνίζονται για να μας πείσουν ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τη ζωή που μας έχει επιβληθεί. Υπάρχει και η χειρότερη εκδοχή, κατά την οποία οι έλληνες οδηγούνται σε επιλογές τυφλής οργής και βίας, για να αναδειχθεί την κρίσιμη στιγμή, σαν μόνη συνετή και εφαρμόσιμη επιλογή, αυτή των μνημονίων και της εθνικής υποταγής.

Ηγέτες καλούν τους Έλληνες να ζήσουν με "όσα βγάζουν", αντί να τους καλέσουν να ζήσουν καλύτερα αξιοποιώντας περισσότερο τις δυνατότητες και τους πόρους της χώρας. Ο πρωθυπουργός των Ιμίων, του χρηματιστηρίου και της ανεπαρκούς προετοιμασίας της χώρας για την είσοδό της στην ΟΝΕ, ο κ. Σημίτης, ως ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος της σχολής της φοβικής και εξαρτημένης Ελλάδας, όταν αναφέρεται στην ΑΟΖ, το κάνει, για να μιλήσει για "εξωπραγματικές φαντασιώσεις για τις δυνατότητες της χώρας". Το πολιτικό του τέκνο, ο κ. Στουρνάρας, χαρακτηρίζει το μνημόνιο ως το μόνο σοβαρό πολιτικό κείμενο για τη χώρα, λες και πρόκειται για τη Βίβλο επιβίωσης του ελληνισμού! Όταν αυτές οι παρεμβάσεις δεν είναι αρκετές, μπαίνουν σε λειτουργία πιο σύνθετοι σχεδιασμοί.

Πολιτικοί "λαγοί" βαφτίζονται αρχηγοί, ανεπαρκείς ηγεσίες παίρνουν σεμινάρια ταχείας εκμάθησης, για να σερβίρουν δήθεν απαντήσεις, και τέλος, οργανώσεις, τις οποίες κάποτε οι έλληνες θα τις κυνηγούσαν με τα γιαούρτια και με τα καμώματά τους θα απασχολούσαν μόνο τις επιθεωρήσεις, αναγορεύονται σε σωτήριες και αντισυστημικές, με προφανή στόχο την "αιχμαλωσία" των οργισμένων ελλήνων απ´ το πολιτικό "τίποτα"!

Απέναντι σε όλες αυτές τις κινήσεις, τις οποίες στηρίζει, φανερά ή κρυφά, το ίδιο ιδιόμορφο σύστημα συμφερόντων που δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προχωρήσει, παρατάσσονται δυνάμεις κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, παραγωγικές.

Και είναι πολλές αυτές οι δυνάμεις. Είναι η μεγάλη, η σκεπτόμενη, η σιωπηλή αλλά και φιμωμένη πλειοψηφία. Είναι όλοι όσοι έχουν αφυπνισθεί και αγωνίζονται και όσοι ακόμη περιμένουν, πλακωμένοι από τα βάρη και απογοητευμένοι απ´ τη ζωή, περιμένουν μία σπίθα ,μία πρόσκληση, μία φωνή και μία έμπνευση για να συστρατευθούν.

Η Νέα ΜΕΡΑ αγωνίζεται, για να πείσει τους συμπατριώτες μας ότι το καλύτερο μνημόνιο είναι χειρότερο απ´ το πιο απλό σχέδιο που θα μπορούσαν να συντάξουν οι Έλληνες για τη θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

Η Νέα ΜΕΡΑ αγωνίζεται για να αφυπνίσει τους Έλληνες ώστε να αναλάβουν την ευθύνη αυτή.

Η Νέα ΜΕΡΑ είναι ταγμένη σε ένα εθνικό προσκλητήριο των πιο ικανών και πατριωτικών προσωπικοτήτων, που θα έθεταν στη διάθεση της πατρίδας τους εαυτούς τους, ´Έλληνες του εσωτερικού αλλά και της διασποράς.

Η Νέα ΜΕΡΑ δεσμεύεται ότι, χωρίς ηγεμονισμούς και εγωισμούς, θα λάβει πρωτοβουλίες, για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμπαράσταση δυνάμεων που θα δώσουν τον αγώνα για την επόμενη ΜΕΡΑ.

Έχουμε υπογραμμίσει απ´ την πρώτη κιόλας ημέρα της ίδρυσής μας ότι απέναντι στη δικτατορία των μετρίων, των ομήρων, της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού πρέπει να επαναστατήσουν οι άριστοι, οι ελεύθεροι, οι άξιοι και οι αγωνιστές της ζωής. Προερχόμαστε απ´ τα σπλάχνα αυτού που καταρρέει, αλλά δε διστάσαμε ούτε στιγμή, όταν το δίλημμα ήταν η ΠΑΤΡΙΔΑ ή το ΚΟΜΜΑ. Παραφράζοντας τον Μάρκ Τουέιν "η πίστη μας στην πατρίδα είναι παντοτινή. Η πίστη μας στο κόμμα εξαρτάται από το αν το αξίζει"!

Είμαστε σήμερα εδώ, συγκεντρωμένοι πολίτες με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και θαρρώ ότι αυτό που μας ενώνει είναι ότι βάζουμε πιο πάνω από οτιδήποτε άλλο την πατρίδα, με την πεποίθηση ότι έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειές μας αλλά και στους ίδιους τους εαυτούς μας, να μην επιτρέψουμε το μέλλον της Ελλάδας να το καθορίσουν εθελόδουλοι, συμβιβασμένες και ελεγχόμενες μετριότητες, που έχουν αναλάβει εργολαβικά την αποστολή η χώρα μας να καταστεί ένα de facto προτεκτοράτο στην ευρύτερη σφαίρα επιρροής της φιλοδοξούσας να ηγεμονεύσει της Ευρώπης, Γερμανίας.

Κυρίες και κύριοι,

Η προγραμματική συνδιάσκεψη της Νέας ΜΕΡΑς συμπίπτει με την ημέρα κατά την οποία κρίνεται στη βουλή ο βίος της παρούσας κυβέρνησης. Έχουν ειπωθεί πολλά για την επιλογή του χρόνου κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας, για το εύστοχο ή το άστοχο αυτής της επιλογής αλλά και για τις συνέπειές της στο εσωτερικό των κομμάτων και για τη στάση των βουλευτών.

Θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα στους βουλευτές που απασχολούν την κοινή γνώμη και τη δημοσιότητα με τις διαφωνίες και τις διαφοροποιήσεις τους. Δεν περιμένω πολλά απ´ όσους έχουν ήδη αποδεχθεί το μείζον, δηλαδή την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και την εφαρμογή ενός αδιανόητα αντιλαϊκού και αδιέξοδου προγράμματος. Όμως, πάντα ελπίζεις ότι κάποιοι θα βρουν τη δύναμη, για να εξιλεωθούν κάνοντας έστω το έλασσον! Τους υπενθυμίζω τα λόγια του Τόμας Πέιν:" είναι καθήκον ενός πατριώτη να προστατέψει τη χώρα του απ´ την κυβέρνησή της"!

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, δεν έχετε το δικαίωμα να εθελοτυφλείτε, να βαφτίζετε το κρέας “ψάρι” και να δίνετε άλλοθι σε μία παραδομένη κυβέρνηση ότι δήθεν ‘’διαπραγματεύεται’’, όταν κατάμουτρα σας είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι στηρίζει την πολιτική Στουρνάρα.

Αν σήμερα ψηφίσετε υπέρ της κυβέρνησης, μείνετε σιωπηλοί στο εξής. Μη μας απασχολείτε και μη κοροϊδεύετε το λαό μας. Δείξετε αξιοπρέπεια και περιμένετε βουβοί την καθαίρεσή σας απ´ το λαό. Στο υπαρξιακό ερώτημα τί θα μπορούσε να έρθει αύριο εάν σήμερα έχανε η κυβέρνηση τη δεδηλωμένη, η απάντηση πρέπει να αναζητηθεί στην Εθνική Συνεννόηση, γύρω από ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, Θεσμικής και παραγωγικής. Με επίγνωση των δυνατοτήτων της χώρας, με πρόσκληση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού σε συστράτευση, με καθορισμένα τα βήματα τακτικής και στρατηγικής διαπραγμάτευσης και με δεδομένη την παραδοχή των δανειστών ότι το πρόγραμμά τους ήταν Λάθος.

Ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει· αφού έφαγαν το λίπος του τώρα του τσακίζουν και τα κόκαλα. Εάν αυτή η πραγματικότητα δεν επιβάλλει αλλαγή πορείας, τότε ο οδηγός είναι σίγουρα τυφλός. Ένας τέτοιος οδηγός είναι επικίνδυνος και πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί. Την ευθύνη για αυτό έχουν, οι έλληνες βουλευτές. Ούτε ξένες δυνάμεις ούτε η διαπλοκή. Κάθε βουλευτής υπακούει στη συνείδησή του. Ας μη γυρεύει δικαιολογίες αλλού. Αυτή τη στιγμή είναι μόνος του. Θα κάνει το σωστό; Θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα που του απευθύνει η συντριπτική πλειοψηφία; Θα φανεί!

Την ημέρα λοιπόν της κρίσης, με τη συνδιάσκεψή της, η Νέα ΜΕΡΑ αποσαφηνίζει τις θέσεις της. Παρουσιάζει μία προγραμματική πλατφόρμα διαλόγου, ανοιχτή στο εξής σε βελτιώσεις και επικαιροποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση, η βάση αυτής της συζήτησης είναι η παραδοχή ότι “Η Ελλάδα διαθέτει Πλούτο και Αξία”.

Η κρίση ωρίμασε απότομα τους έλληνες. Βγήκαμε από τον εφησυχασμό μας, αμφισβητήσαμε παγιωμένες αντιλήψεις, ξεσκονίσαμε αλήθειες ξεχασμένες και

ανασύραμε μελέτες και έρευνες που σκόπιμα κρατούνταν μακριά απ´ τα φώτα της δημοσιότητας.

Μέσα απ´ την κρίση γεννιέται μία νέα εθνική συνείδηση, μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση που παλεύει, για να παραμερίσει από το προσκήνιο τις δυνάμεις της υποταγής και της παράδοσης, της δήθεν σύνδεσης και της δήθεν μετριοπάθειας. Η Ελλάς ούτε "μικρή" είναι ούτε "πτωχή"! Μία χώρα με πληθυσμό που την κατατάσσει στην 9η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε, δεν είναι μικρή. Και πάντως είναι μεγαλύτερη της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Αυστρίας και της Δανίας, χώρες με ισχυρό ρόλο στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι ομιλίες που προηγήθηκαν αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τέλος για τους φυσικούς πόρους και τον ορυκτό πλούτο της χώρας αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε πτωχή. Το γνωρίζουν οι Αμερικανοί, οι δανειστές μας, μας το έχει πει ο Νικιτα Χρουτσώφ, το διακήρυσσε ο Γκαστόν Τορν για να εξηγήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα με τα οποία η πατρίδα μας γινόταν δεκτή στην τότε ΕΟΚ.

Το επιστημονικό δυναμικό της χώρας παρέχει πληθώρα μελετών, για να διαβεβαιώσει τα πολλαπλάσια οφέλη που μπορούν να προκύψουν απ´ την ενεργοποίηση του έμψυχου δυναμικού και την αξιοποίηση των υποδομών και της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η Ελλάδα και στο παρελθόν βίωσε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ανταποκρίθηκε και κέρδισε το σεβασμό της παγκόσμιας κοινότητας όταν διέθετε Ηγεσία, Σχέδιο και Λαό έτοιμο και ενωμένο! Σήμερα κυριαρχεί

η απογοήτευση και η παραίτηση: η ηγεσία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το λαό και δεν μπορεί καν να περπατήσει στους δρόμους!

Το μόνο σχέδιο που έχουν στη διάθεσή τους είναι το μνημόνιο. Και ο λαός αρνείται να κάνει θυσίες που του υπαγορεύουν οι υπαίτιοι της κατάστασης του. Την εικόνα συμπληρώνει η παραπληροφόρηση και η δράση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που είναι ταγμένα στην προάσπιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών τους και όχι της κοινωνίας. Ο ρόλος κάποιων εξ αυτών είναι γνωστός και κανέναν δεν εκπλήσσει. Αναγορεύονται σε υπερασπιστές της αστικής δημοκρατίας και των συνταγματικών θεσμών αλλά λειτουργούν σαν γραφεία προπαγάνδας των δανειστών και της κυβέρνησής τους. Αν στοιχειωδώς σέβονται τους θεσμούς, ναι για τα μάτια του κόσμου έστω, οφείλουν άμεσα να εφαρμόσουν την ομόφωνη οδηγία του ΕΣΡ στην ολομέλειά του κατόπιν της προσφυγής της Νέας ΜΕΡΑς και να επιτρέψουν στους Έλληνες να πληροφορηθούν ότι υπάρχει κόμμα κοινοβουλευτικό με το όνομα αυτό. Έχουν μερίδιο ευθύνης τα ελληνικά ΜΜΕ για την κρίση και δε θα αποφύγουν την κριτική για την ευθύνη τους αυτή!

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία Νέα Ηγεσία που δεν θα ανήκει στους θύτες του ελληνικού λαού, που δε θα έχει λερώσει τα χέρια της, που θα διαθέτει αυτοπεποίθηση, γνώση, κύρος, και κυρίως θα ενώνει και θα συμφιλιώνει το λαό μας. Χρειαζόμαστε μία ηγεσία που θα λύσει με αποφασιστικότητα το "γόρδιο δεσμό" των μνημονίων. Χρειάζεται μία ηγεσία που θα διαθέτει τα ηρωικά χαρακτηριστικά στα οποία αναφέρθηκε ένας φωτισμένος ιεράρχης μόλις πριν λίγες ημέρες, ο Νικόλαος Μεσογαίας: "Ηγεσία που δε θα ψηφίζει κατά παραγγελία νομούς, αλλά θα κυβερνά και θα διορθώνει τους Έλληνες. Ηγεσία που θα εκπροσωπεί τους Έλληνες στους δανειστές και όχι τους δανειστές στους Έλληνες. Ηγεσία συνετά “ριψοκίνδυνη” και όχι επικίνδυνη!

Η Ελλάδα έχει ανάγκη και από ένα Σχέδιο! Είναι ενδεικτικό της απόλυτης παράδοσης ότι ο κ. Στουρνάρας ομολογεί ότι το μόνο σχέδιο που διαθέτει η χώρα είναι το Μνημόνιο. Και η απόδειξη του εμπαιγμού, το ότι την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος υπόσχονται ότι θα συγκροτήσουν εθνικό σχέδιο. Μα ποιός τους εμπόδισε να το κάνουν έως σήμερα; Ποιός τους απαγόρευσε να το έχουν, έστω και για να απειλούν μ´ αυτό, όταν δήθεν “διαπραγματεύονται”; Τους το απαγόρευσαν οι ίδιοι που τους υποχρέωσαν να δεχθούν και να εφαρμόσουν τα μνημόνια. Γιατί διαφορετικά, δε θα υπήρχαν δικαιολογίες. Ε, λοιπόν τα παραμύθια τελείωσαν. Σχέδιο για την εθνική ανασυγκρότηση έχουν μόνο όσοι σκέφτονται εθνικά, όσοι δεν είναι διαχειριστές ξένων πολιτικών και διεκπεραιωτές ξένων και ιδιοτελών συμφερόντων.

Γίνεται συνείδηση όλο και πιο ισχυρή ότι η Ελλάδα είναι πλούσια:

Έχει μία γη που μπορεί μόνο με την καλλιέργεια του 25% να προσφέρει επάρκεια τροφής ενώ με το υπόλοιπο 75% μπορούν να παράγονται προϊόντα ανάδελφης ποιότητας και υψηλής αξίας ώστε να εφοδιάζουμε την παγκόσμια κοινότητα.

Ταυτόχρονα να έχουμε ζεύξη Γεωργίας και Ενέργειας με την προώθηση ελληνικών βιοκαυσίμων και ενεργειακές καλλιέργειες.

Θέλω να ευχαριστήσω το επιστημονικό δυναμικό της Νέας ΜΕΡΑς, για τη συμβολή του στην οικοδόμηση αυτής της Νέας αυτοπεποίθησης και να σημειώσω ότι έτσι καθίσταται πιο μεγάλη η ευθύνη όσων έχουν επιφορτιστεί με το σχετικό βάρος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Έχουμε μία ναυτιλία ζηλευτή και δίπλα σε αυτήν, τοποθετούμε το συγκριτικό πλεονέκτημα μίας εθνικής λιμενικής πολιτικής. Για την πρώτη, γνωρίζουμε ότι από την 10ετία του ’80 αποτελούσε ήδη τον ένα εκ των τριών λόγων για την αποδοχή εισόδου της χώρας στην τότε ΕΟΚ.

Για τη δεύτερη, είναι προφανής η αξία της και μόνον απ´ την επίδειξη ενδιαφέροντος γιγάντων του χώρου για να εκμεταλλευτούν τα λιμάνια μας, μοναδικής σημασίας πύλες εισόδου εμπορευμάτων στην ΕΕ με ταχύτητα και χαμηλό κόστος.

Εις ό,τι αφορά την λεγόμενη “βαριά” βιομηχανία του τουρισμού, σε συνδυασμό με την ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση του ελληνικού πολιτισμού, είναι αρκετά τα λόγια ενός ειδήμονα του χώρου: ότι o εντυπωσιακός αριθμός των 18εκ τουριστών δεν αποτελεί παρά το αποτέλεσμα μίας ελλιπούς πολιτικής για τον τουρισμό. Δικαιούμαι, λοιπόν, να αναρωτηθώ: για ποιούς αριθμούς μπορούμε να μιλάμε αν δώσουμε στον χώρο ένα εθνικό σχέδιο, μία στρατηγική με νέο νομοθετικό πλαίσιο και με παραμέτρους οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παντού στον κόσμο θεωρούνται ως το αντίδοτο στην οικονομική κρίση. Στην Ελλάδα των “Πεφωτισμένων” η προπαγάνδα πέτυχε το να εδραιωθεί η άποψη ότι ‘’η κρίση θα εξυγιάνει την αγορά’’, καταστρέφοντας και σκοτώνοντας τον "εμποράκο"! Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που επιφυλάσσουν οι μικρομεσαίοι για την αρμόδια πολιτική ηγεσία. Τους λέω και από αυτό το βήμα ότι η πολιτική ηγεσία δε μπορεί να τους βοηθήσει. Είναι ικανή και ελεύθερη να κάνει μόνον ό,τι κάνει! Το ερώτημα είναι πότε θα ενεργοποιηθούν για να υλοποιήσουν το δικό τους σχέδιο το οποίο είναι ρεαλιστικό, υπεύθυνο και εφαρμόσιμο. Πότε θα πουν ότι δεν ανέχονται πια την κοροϊδία.

Η δήθεν “πτωχή” Ελλάς διαθέτει όμως και ορυκτό πλούτο, υδρογονάνθρακες, φυσικούς πόρους που της επιτρέπουν, σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική θέση της να είναι κόμβος ενεργειακός, μεγάλος παραγωγός ενέργειας και να στηρίζει ταυτόχρονα, όπως ήδη αναφέρθηκε, την ουσιαστική αυτάρκεια της Ε.Ε σε πολλά ορυκτά προϊόντα.

Παραθέτουμε σήμερα τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις για τον πλούτο αυτό, για να καταδείξουμε ότι ακόμα και βάσει αυτών των εκτιμήσεων η αξία του είναι πολλαπλάσια του χρέους μας και να εξηγήσουμε το λόγο για τον οποίο μας υπερφόρτωσαν με δάνεια, την ίδια ώρα που μας επέπλητταν για τη δημοσιονομική συμπεριφορά μας και ξεχνούσαν τις δικές τους ευθύνες εις ό,τι αφορά τον προληπτικό και ύστερο έλεγχο των στατιστικών στοιχείων.

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα Είναι πλούσια, το ερώτημα είναι “γιατί η οικονομία της είναι φτωχή” και γιατί καταβάλλονται προσπάθειες από το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίζεται τις τύχες της για να μας πείσει ότι δεν πρέπει να καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες. Η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί με παραπομπή σε ανάλογα παραδείγματα πλουσίων χωρών με εξαθλιωμένους πολίτες και υποτακτικό πολιτικό προσωπικό.

Υποτίθεται ότι οι αναμορφωτές μας θέλουν να μας νουθετήσουν δημοσιονομικά, να εξυγιάνουν το δημόσιο τομέα και να εκσυγχρονίσουν την οικονομία, αλλά μας οδηγούν κατευθείαν στον πάτο της ευρωπαϊκής οικονομίας. Αντί της σύγκλισης έχουμε όλο και μεγαλύτερη απόκλιση απ´ τους άλλους Ευρωπαίους εργαζόμενους, αντί των επενδύσεων έχουμε νόμους, που παρεμποδίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν και να αναπτυχθούν και τις αναγκάζουν να φεύγουν τρέχοντας. Αντί της πάταξης της φοροδιαφυγής, οδηγούμαστε σε αδυναμία καταβολής φόρων, αντί της ανάδειξής μας σε πυλώνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, εξελισσόμαστε σε αστάθμητο παράγοντα των ευρωπαϊκών εξελίξεων με την κοινωνία να ριζοσπαστικοποιείται και να οδηγείται σε ακραίες επιλογές οργής και απελπισίας.

Μετά απ´ όλα αυτά, τα δυσκόλως εξηγήσιμα με την κοινή λογική, γιατί δε νομιμοποιούνται όλοι όσοι θεωρούν ότι η χώρα σκόπιμα οδηγείται απ´ το κακό στο χειρότερο, μέχρι να ξεπουληθεί και να παραδοθεί οτιδήποτε έχει κάποια αξία;

Για να έρθει αμέσως μετά μία ανάπτυξη για τη χώρα, χωρίς όμως μέρισμα για όλους τους έλληνες. Γιατί να μην υποθέτουμε ότι εκεί οφείλεται η σιωπή της λεγόμενης ελληνικής “ελίτ”; Όλων εκείνων που συγκροτούν μία ιδιότυπη κλειστή ομάδα συμφερόντων που ελπίζει ότι θα μοιραστεί με τον ξένο παράγοντα την εθνική περιουσία; Αυτό το "κλειστό επάγγελμα", ας πληροφορηθούν λοιπόν, ότι θα το ανοίξει η τρόικα τελευταίο για να τους αντικαταστήσει με ξένα συμφέροντα.

Απευθυνόμαστε και σε αυτούς και αναρωτιόμαστε: υπάρχει πια ελληνική εθνική ελίτ που να έχει στην ιδεολογία της τον πατριωτισμό; Να αναλάβει εθνικό ρόλο; ´Η έχει παραδοθεί στη ”life style” ζωή της, στην κοσμικότητα και στην επιδίωξη της συγκέντρωσης ακόμα περισσότερου πλούτου; Αναζητούμε τους θαρραλέους που θα αγαπήσουν την Ελλάδα, όπως αγαπούν την επιχείρησή τους. Με απόδειξη!

Η Ελλάδα είναι πλούσια! Αυτό πρέπει να το ενστερνιστεί ο λαός μας και να πληροφορηθεί ότι το θέμα έχει απασχολήσει πέντε (5) πανεπιστήμια παγκόσμιας εμβέλειας και κύρους! Τους κάλεσε ποτέ η ελληνική βουλή για να πληροφορηθεί τα συμπεράσματα της εργασίας τους; Τους κάλεσε κάποιο κόμμα απ´ αυτά που δήθεν κόπτονται για την έξοδό μας απ´ τα μνημόνια; Η Νέα ΜΕΡΑ θα το κάνει και αυτό!

Μία χώρα με οικονομικές δυνατότητες και πλούτο, για να γνωρίσει την ανάπτυξη, θα πρέπει, πριν από όλα, να προχωρήσει στην παραγωγική και θεσμική ανασυγκρότησή της. Με έναν ριζικά ανασχεδιασμένο δημόσιο τομέα αξίων και ικανών, στη διάθεση των οποίων θα τεθεί η τεχνολογία, η τεχνογνωσία και τα θεσμικά εργαλεία. Με ελεγκτικούς μηχανισμούς, των οποίων η αξιολόγηση θα είναι συνεχής και πολυεπίπεδη. Με πραγματικά ανεξάρτητες τις τρεις εξουσίες του δημοκρατικού πολιτεύματος και με αναβάθμιση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας ως προς τον τρόπο εκλογής του, τις αρμοδιότητές του και την πιο ουσιαστική παρέμβασή του στην λειτουργία της Νομοθετικής εξουσίας. Με πρωταγωνιστή το λαό στην λήψη των αποφάσεων, με την ενεργοποίηση του θεσμού των δημοψηφισμάτων και τη δυνατότητά του να παρεμβαίνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες στο έργο της Βουλής. Με μέτρα αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης του πολίτη με τον εκπρόσωπό του και αναβάθμισης της αξιοπιστίας και της συνέπειας του πολιτικού κόσμου.

Αναρωτιέμαι πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και γιατί. Καμία πολιτική δύναμη δεν ανησυχεί για τη σιωπή που παρατηρείται στο συγκεκριμένο πεδίο! Όταν ομολογείται ότι η κρίση δεν είναι κυρίως οικονομική, αλλά πρωτίστως πολιτική και πολιτισμική, επιβάλλεται να προταχθεί το αίτημα για ουσιαστική Αναθεώρηση του Συντάγματος. Ενός Συντάγματος που, δυστυχώς, στην καλύτερη των περιπτώσεων, έχει γίνει λάστιχο εκεί .όπου δεν καταπατήθηκε.

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που γερνάει, φθίνει. Ίσως για τον λόγο αυτό, κρίνεται μη συμφέρουσα η επένδυση στην Παιδεία και η ενίσχυση των πολυτέκνων και των τριτέκνων από τους δανειστές μας.

Αν συμφωνούμε ότι η Ελλάδα είναι οι Έλληνες, η τακτική αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα. Αλλάζοντας τις προτεραιότητες και την ιεράρχησή αυτών. Μέχρι να βγούμε απ´ την κρίση. Αυτό απαιτεί ένα ιδιαίτερο συμβόλαιο με το λαό μας. Εξίσου ψηλά πρέπει να τοποθετούνται επίσης τα αγαθά της υγείας και της ασφάλειας. Ιδιαίτερα αυτό είναι επιτακτική ανάγκη κατά την περίοδο που διανύουμε.

Η χώρα ετοιμάζεται να αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε., αλλά στην πραγματικότητα είναι απούσα από τις εξελίξεις και όμηρος στην λανθασμένη διαχείριση της οικονομικής κρίσης με συνέπεια ορατή και στον ευαίσθητο τομέα των ενόπλων δυνάμεων.

Η ηγεσία του τόπου εμπνέει την ευρωφοβία ως αυτόματη αντίδραση στο δικό της ευρωραγιαδισμό. Ας το κατανοήσουμε: Ανάπτυξη χωρίς αναβάθμιση και ανανέωση της εξωτερικής μας πολιτικής δεν μπορεί να υπάρξει. ´Όπως δεν είναι δυνατή η επιτυχής διαπραγμάτευση των προβλημάτων μας με τους γείτονές μας και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν απ´ την κήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, χωρίς δυνατές ένοπλες δυνάμεις με αφοσιωμένα και απολύτως προσηλωμένα στο έργο τους στελέχη.

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατήφορο και κάθε φορά που νομίζουμε ότι πιάνουμε πάτο, διαπιστώνουμε, δυστυχώς, ότι υπάρχει και χειρότερη προοπτική. Χρειάζεται νέο όραμα, επιβάλλεται η συστράτευση όλων των δυνάμεων που σήμερα αδρανούν και αναμένουν!

Αν αναμένουμε όλοι από κάποιον άλλον να αγωνιστεί για τα παιδιά μας, τότε ποτέ δεν θα γίνει τίποτα. Ποιός θα κάνει την αρχή; Ποιός θα φωνάξει ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στους έλληνες; Όταν γνωρίζουμε πια την αλήθεια και γνωρίζουμε επίσης ότι έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη μοίρα μας, έχουμε δικαίωμα να μην κινηθούμε; Πώς θα κοιτάξουμε τα μάτια των παιδιών μας;

Αυτή η γενιά θα μείνει στην ιστορία είτε γιατί παραδόθηκε αφού προδόθηκε, είτε γιατί βρήκε τη δύναμη να κάνει μία ειρηνική επανάσταση και να επηρεάσει τα επόμενα 100 χρόνια. Θέλουμε να μας θυμούνται σαν τη γενιά της ήττας ή ως τη γενιά που τα κατάφερε; Αυτό το μήνυμα αφορά τους νέους ανθρώπους, αλλά αφορά ίσως και περισσότερο τους γονείς τους. Εκείνους που έχουν δώσει για τον εαυτό τους την εικόνα ότι βολεύονται με αυτά που τους έχουν αφήσει να έχουν.

Θα ξεπεράσουμε τους επαγγελματίες του μνημονίου και του αντιμνημονίου για να ορίσουμε το περιεχόμενο της μεταμνημονιακής Ελλάδας;

Θα ορίσουμε ως απολύτως ζωτική για αυτή την Ελλάδα τη μεταμνημονιακή, την προηγούμενη παραδειγματική τιμωρία όλων όσων φέρουν ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει;

Θα βρούμε τη δύναμη για να εξαφανίσουμε απ´ το πολιτικό σκηνικό ό,τι είναι συνώνυμο της παρακμής;

Θα δώσουμε σαν άλλοι φιλικοί τον οφειλόμενο "εις την Ιερά πλην τρισάθλια πατρίδα μας" όρκο να την ξανακάνουμε κυρίαρχη, περήφανη, αξιόπιστη και σεβαστή; Σε τέτοιον αγώνα σας προσκαλώ, και στον αγώνα αυτό μπαίνω ως απλός στρατιώτης!

Σας ευχαριστώ!
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ