2013-11-11 15:57:05
Φωτογραφία για «Σηκώνουν» τις εισφορές τους από τα Ταμεία
Κατά 15% έχουν αυξηθεί συγκριτικά με πέρυσι οι αιτήσεις επιστροφής των εισφορών που έχουν καταβάλει σε ταμεία πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης άνεργοι ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι... του ιδιωτικού τομέα, των ΔΕΚΟ και τραπεζών, υπό το φόβο των περικοπών.

Περισσότερες από 10.000 αιτήσεις, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», έχουν υποβληθεί στα ταμεία πρόνοιας των εμποροϋπαλλήλων, των εργαζομένων στις βιομηχανίες τροφίμων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και των τραπεζικών σημαίνοντας την ταυτόχρονη διακοπή της ασφάλισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα, επιστροφή εισφορών έχουν ζητήσει ασφαλισμένοι από τα παρακάτω ταμεία:

- Ταμείο εφάπαξ ΔΕΚΟ και τραπεζών όπου οι αιτήσεις που έχουν γίνει ξεπερνούν τις 450, με τις περισσότερες να είναι από απολυμένους της ΕΡΤ. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί μετά το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ανακοινώθηκε στον ΟΤΕ για 1.100 εργαζομένους.


- ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: Στο ταμείο επικούρησης των υπαλλήλων που προέρχονται από τις τράπεζες Ιονική, Λαϊκή, Αττικής, Εθνική, πρώην Πίστεως, Εργασίας, Eurobank, ένας από τους συλλόγους των εργαζομένων αποφάσισε πρόσφατα να ζητήσει πίσω τις εισφορές. Tο συγκεκριμένο ταμείο, που αριθμεί 6.000 άτομα, έχει πάψει από το 2005 να ασφαλίζει εργαζομένους, καθώς από τότε οι νεοπροσληφθέντες στις τράπεζες υπάγονται στο ΙΚΑ.

- Επικουρικά ταμεία ιδιωτικών υπαλλήλων (όπως τον εμποροϋπαλλήλων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των υπαλλήλων στις βιομηχανίες κ.ά.), όπου υπάρχει αυξημένη ροή αιτήσεων κυρίως λόγω ανεργίας.

- Ταμεία πρόνοιας των ιδιωτικών υπαλλήλων (ΤΑΠΙΤ), το οποίο ασφαλίζει για την παροχή εφάπαξ στους εργαζομένους στο εμπόριο, στις βιομηχανίες, τις εταιρίες μετάλλου, στα λιμάνια, στα ξενοδοχεία, στις φαρμακοβιομηχανίες κ.ά., οι αιτήσεις έχουν φτάσεις τις 2.400, με ένα μέσο ποσό επιστροφής των τάξης των 7.000 ευρώ.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ