2013-11-11 16:00:09
Φωτογραφία για Περισσότερες οι απολύσεις από τις προσλήψεις το φετινό Οκτώβριο
Χάθηκαν άλλες 34.999 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα - Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη - Μιλούν ωστόσο για συγκράτηση των απολύσεων και τονίζουν ότι πρόκειται για τον «καλύτερο» Οκτώβριο από το 2008

Συνολικά 34.999 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Οκτώβριο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Διαπιστώθηκε ωστόσο μια συγκράτηση των απολύσεων αφού τον περυσινό Οκτώβριο είχαν χάσει τη δουλειά τους 50.474 άτομα. Ιδια εικόνα συγκράτησης της ανεργίας εμφανίζνει και το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου.

«Οπως συμβαίνει κάθε χρόνο - σχολίασε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης - ο Οκτώβριος λόγω της λήξης της θερινής τουριστικής περιόδου παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο ως προς το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων. Ωστόσο, το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα ήταν μικρότερο των προηγούμενων πρόσφατων ετών, συμβάλλοντας στη διατήρηση του θετικού ισοζυγίου για το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος του 2013 στις 130.703 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για μια εξέλιξη που οφείλεται στη σημαντική αύξηση των προσλήψεων κατά το συγκεκριμένο μήνα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, συνιστώντας, μεταξύ άλλων, απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα της συγκροτημένης προσπάθειας που καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής».
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ