2013-11-11 16:53:05
Φωτογραφία για Βρέθηκε ο μυστηριώδης ναζιστής συλλέκτης
Ο Κορνέλιους Γκούρλιτ, στο διαμέρισμα του οποίου στο Μόναχο εντοπίστηκαν πρόσφατα 1.406 κλεμμένοι πίνακες ζωγραφικής διάσημων καλλιτεχνών, είναι ζωντανός και μένει στην ίδια διεύθυνση Την ανακάλυψη έκανε το γαλλικό περιοδικόParis Match, οι δημοσιογράφοι του οποίου ισχυρίζονται ότι εντόπισαν τον ναζιστή συλλέκτη έργων τέχνης σε ένα τοπικό εμπορικό κέντρο, αφού πρώτα τον είδαν να βγαίνει από το μοντέρνο διαμέρισμά του στην περιοχή Schwabing του Μονάχου.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Γκούρλιτ αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη, δηλώνοντας: "Η αποδοχή που έρχεται από τη λάθος πλευρά είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί".

Το περιοδικό δημοσιεύει μια εικόνα, που δείχνει έναν ηλικιωμένο ασπρομάλλη άνδρα να σπρώχνει το καρότσι του σούπερ μάρκετ.

Το περιοδικό Paris Match περιγράφει τον Γκούρλιτ ως έναν ηλικιωμένο με "κομψή συμπεριφορά" και "διαπεραστικά μπλε μάτια γεμάτα φόβο και θυμό".


Εν τω μεταξύ, το γερμανικό Spiegel δημοσίευσε μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον 80χρονο, η οποία φαίνεται να ενισχύει τη θεωρία ότι ο ναζιστής συλλέκτης συνεχίζει να ακολουθεί την παλιά του ρουτίνα, παρά το σάλο που προκλήθηκε με τους χαμένους πίνακες ζωγραφικής.

Η επιστολή -που φέρει ημερομηνία 4 Νοεμβρίου και έχει αποσταλεί από τη διεύθυνση που βρέθηκαν τα έργα τέχνης- ζητά από το περιοδικό να μην αναφερθεί ξανά στο όνομά του.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, οι βαυαρικές τελωνειακές αρχές δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο Γκούρλιτ, τροφοδοτώντας τις εικασίες πως μπορεί να είναι νεκρός.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ