2013-11-11 16:56:02
Φωτογραφία για Ηλεία: Συνεχίζεται το «κολύμπι» στα λύματα στις Εργατικές Κατοικίες Λεχαινών
Πέρασε αρκετά μεγάλο διάστημα από το τελευταίο ρεπορτάζ του patrisnews στις Εργατικές Κατοικίες των Λεχαινών και το πρόβλημα με τα λύματα που τρέχουν στους δρόμους και «πνίγουν» τις αυλές και τα υπόγεια των σπιτιών όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε, αλλά επιδεινώθηκε!

Το δίκτυο πλέον «ξεχειλίζει» σε όλη την έκταση του συγκροτήματος των Εργατικών Κατοικιών, στο οποίο ζουν και μεγαλώνουν 40 μικρά παιδιά!

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν κακοτεχνίες στο έργο από τις πρώτες κιόλας μέρες που εγκαταστάθηκαν στα σπίτια τα οποία κατάφεραν να αποκτήσουν με πολύ κόπο και αγώνα, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο, ενώ ζητούν την επέμβαση του Υγειονομικού προκειμένου να ληφθούν, από τους υπεύθυνους, όλα τα μέτρα που θα τους διασφαλίζουν την υγεία τους Μιλώντας στο patrisnews ο κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έργο έχει κακοτεχνίες από την αρχή. Ήμουν εδώ όταν παραδόθηκαν οι εργατικές κατοικίες και ο μηχανικός είχε εντοπίσει τα προβλήματα
. Σε πολλά σημεία οι κλίσεις είναι ανάποδες, ενώ οι σωλήνες είναι πολύ μικρές και δεν μπορούν με φυσική ροή να μεταφέρουν τα λύματα στον βιολογικό καθαρισμό. Ο μηχανικός είχε προτείνει επίσης να βγουν οι σωληνώσεις μέσα από τους κήπους των σπιτιών που περνούν σήμερα και να περάσουν κάτω από τα πεζοδρόμια, προκειμένου να είναι πιο εύκολες οι παρεμβάσεις και οι επισκευές. Δεν έγινε όμως ποτέ τίποτα και έχουν περάσει ήδη 13 χρόνια».

Ένας άλλος κάτοικος των Εργατικών Κατοικιών Λεχαινών, ο κ. Τίμος Τσουμπελής είπε στo patrisnews.com: «Η κατάσταση είναι δραματική, θα πεθάνουμε όλοι από τύφο. Τα λύματα βγαίνουν στα υπόγεια των περισσότερων σπιτιών και δεν μπορούμε από τη δυσοσμία να καθίσουμε μέσα. Θέλουμε να μάθουμε, αφού τα λύματα καθαρίζονται στον βιολογικό καθαρισμό όλα αυτά τα χρόνια, μετά που καταλήγουν; Τα φρεάτια ξεχειλίζουν και τα λύματα τρέχουν στους υπόνομους των όμβριων υδάτων. Πού καταλήγουν αυτά τα νερά; Η κατάσταση πραγματικά είναι τριτοκοσμική».

Στάθης Πουλιάσης-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ