2013-11-11 18:05:43
Φωτογραφία για Βίκυ Σταμάτη: Κατέρρευσε στο Δαφνί - Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, λέει ο Αλέξης Κούγιας - Από τί πάσχει
Όταν πριν χρόνια η Βίκυ Σταμάτη ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας ντυμένη νύφη στο πλευρό του παντοδύναμου Ακη Τσοχατζόπουλου τίποτα δεν προμήνυμε τις δύσκολες ώρες που θα έρθουν. Εδώ και περίπου ένα μήνα νοσηλεύεται φρουρούμενη στο Δαφνί και σύμφωνα με τους γιατρούς της αντιμωτωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Από τι πάσχει η Βίκυ Σταμάτη

Οπως δήλωσε στο Newsit o δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας "H κράτηση στις φυλακές από την ίδια της φύση είναι μια τεράστια ψυχική δοκιμασία, ισοδυναμεί με την ανίατη νόσο. Η κράτηση στο ψυχιατρείο είναι ακόμη μεγαλύτερη δοκιμασία.

Και όταν συγχρόνως αυτή η κράτηση στο ψυχιατρείο συνδυάζεται και με ένα αίσθημα αδικίας, οσον αφορά τη συμπεριφορά της δικαιοσύνης που κατά την άποψη μου λειτούργησε εντελώς επικοινωνιακά απέναντι στην κυρία Τσοχατζοπούλου, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα.

Αυτή τη στιγμή η κυρία Τσοχατζοπούλου είναι σε καταστολή. Οπως γνωμοδοτούν οι γιατροί έχει βαρύ καταθλιπτικό σύνδρομο με αυτοκτονικές τάσεις
. Προσπάθησα να την δω τρεις φορές, τις δύο πρώτες μου το απαγόρεψαν και την τρίτη κατάφερα να τη δω, αλλά είχαμε μια επικοινωνία υποτυπώδη, λογω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται και λόγω των φαρμάκων που λαμβάνει. Οι γιατροί θεωρούν οτι αυτό το σύνδρομο από το οποίο πάσχει ειναι αυτό που συνήθως οδηγεί στην αυτοκτονία.

Την είδα λοιπόν πριν από 10 μέρες στο ψυχιατρείο στο Δαφνί. Την εικόνα που αντίκρυσα θα έπρεπε να την δουν οι δικαστές. Δε θέλω να πω τίποτα άλλο, θα έπρεπε να την δουν αυτοί που άφησαν ελεύθερους αυτούς που πήρανε στα χέρια τους τα λεφτά και έβαλαν στη φυλακή δύο γυναίκες, την Βίκυ και την Αρετή Τσοχατζοπούλου", λέει ο κύριος Κούγιας.

Έχει να δει το παιδί της περίπου 45 ημέρες

"Η κυρία Σταμάτη έχει να δει το παιδί της από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Φανταστείτε οτι το είχε δει 15 μέρες πριν, με τον τρόπο που το έβλεπε μαζί με τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Εχει λοιπόν να δει το παιδί της περίπου 45 μέρες. Είναι αδύνατον να το δει και είναι προτιμότερο να μη το δει και αυτή είναι και η δική μου άποψη και των ανθρώπων του περιβάλλοντος της, γιατί η ίδια δεν είναι σε θέση να πάρει καμία απόφαση.

"Να μη τη δει και στο ψυχιατρείο το παιδί, την έχει δει στις φυλακές", λέει ο δικηγόρος της. "Κατάλαβε οτι είναι φυλακές εκεί που πηγαίνει γιατί οταν πήγε να δει περνούσε την πόρτα των φυλακών με τους φρουρούς και τους ελέγχους, τα παιδακια σε αυτή την ηλικία ειναι έξυπνα και ρωτούν και καταλαβαίνουν τα πάντα" επισημαίνει ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας.

"Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο" λέει ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας

"Δεν είμαι γιατρός, αλλά ακούγοντας τους γιατρούς ανησυχώ, σαν άνθρωπος που δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είμαι 40 χρόνια δικηγόρος πια και δεν έχω ξαναδεί τέτοια σκληρότητα απέναντι σε άνθρωπο".

Νοσηλεύεται φρουρούμενη κάτω από αυστηρούς όρους στο Δαφνί

"Οι αστυνομικοί είναι νεαρά παιδιά τα οποία εκτελούν εντολές. Δεν είναι δυναντόν να αγνοήσουν τις εντολές" επισημαίνει ο κύριος Κούγιας και προσθέτει "οι φρουροί της είναι εξαιρετικά παιδιά απο οτι διαπίστωσα, οι οποίοι έχουν ανθρωπιά αλλά δυστυχώς οι εντολές είναι πάρα πολύ σκληρές. Για αυτό είπα οτι όλα όσα αφορούν την κυρία Βασιλική Τσοχατζοπούλου, ολα λειτουργούν και εκδηλώνονται με καθαρά επικοινωνιακό τρόπο. Δυστυχώς η τραγωδία του μνημονίου έχει επεκταθεί ως τραγωδία και στον τρόπο που λειτουργούν και ορισμένα πράγματα τα οποία δε θα λειτουργούσαν έτσι".

Το βαρύ κατηγορώ του Αλέξη Κούγια

"Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο οι δικαστές να λειτουργούν σαν πολιτικοί και οι πολιτικοί να λειτουργούν σαν δικαστές, με τέτοιους όρους, οι μεν δικαστές κατά τις δίκες να χρησιμοποιούν πολιτικούς όρους πια (στις δίκες που έχουν πολιτική απόχρωση) οι δε πολιτικοί όταν εμφανίζονται στα πάνελ μιλάνε τη γλώσσα του δικηγόρου. Αυτό πρέπει να αλλάξει πια, η υποκρισία πρέπει να τελειώνει και δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε με επικοινωνιακούς τρόπους" είπε τέλος ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ