2013-11-13 23:23:21
Φωτογραφία για Η ιδανική λύση για τη δυσκοιλιότητα
Για την αντιµετώπιση της δυσκοιλιότητας έχουν προταθεί κατά καιρούς πολλοί τρόποι αντιµετώπισης. Πρόσφατη έρευνα όµως ανέδειξε τον πιο αποτελεσµατικό.

H αύξηση πρόσληψης νερού και φυτικών ινών είναι το πρώτο και σηµαντικότερο βήµα για την αντιµετώπιση της δυσκοιλιότητας, σύµφωνα µε έρευνα που διεξήχθη στο Laval University στο Κεµπέκ του Καναδά. Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας P.Pare, ο συνδυασµός αυτός είναι εξαιρετικά αποτελεσµατικός γιατί οι φυτικές ίνες απορροφούν το νερό µαλακώνοντας τα κόπρανα ώστε να διευκολύνονται οι κενώσεις.

Αν λοιπόν κι εσείς αντιµετωπίζετε πρόβληµα, φροντίστε:

• να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ηµέρα.

• να καταναλώνετε φρούτα καθηµερινά. Προτιµήστε αυτά που έχουν φλοιό που τρώγεται, όπως µήλα, ροδάκινα, βερίκοκα, αχλάδια, φράουλες, κεράσια, καθώς επίσης και αποξηραµένα φρούτα, για παράδειγµα σύκα, δαµάσκηνα, χουρµάδες κ.λπ.


• να τρώτε άφθονα λαχανικά όπως σπανάκι, καλαµπόκι, µπρόκολο, καρότο, µπάµιες, αρακά, λάχανο, ντοµάτα κ.ά.

• να µην ξεχνάτε τα όσπρια όπως τις φακές και τα φασόλια (κυρίως τα ξερά) που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Extra συμβουλή

Φροντίστε να δίνετε στα δηµητριακά και τα αρτοσκευάσµατα ολικής άλεσης ξεχωριστή θέση στη διατροφή σας. Αν καταναλώνετε καθηµερινά ψωµί ή φρυγανιές σίκαλης ή ολικής άλεσης και εµπλουτίζετε το πρωινό σας µε γάλα ή γιαούρτι µε δηµητριακά τύπου All-Bran και corn-flakes, τότε σίγουρα θα λαµβάνετε τις φυτικές ίνες που χρειάζεστε.

Info

Αυξήστε την πρόσληψη των φυτικών ινών σταδιακά. Ξεκινήστε µε µικρή καθηµερινή λήψη και σταδιακά αυξήστε την κατανάλωσή τους, πάντα όµως σε συνδυασµό µε µεγάλη ποσότητα υγρών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ