2013-11-14 07:46:14
Φωτογραφία για Διατηρητέο το πατρικό του Στιβ Τζομπς
Μπορεί με την πρώτη ματιά να μην μοιάζει τίποτα το εξαιρετικό, αλλά το σπίτι αυτό έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος ιστορικός χώρος. Ο λόγος για αυτό δεν είναι η αρχιτεκτονική του αλλά το γεγονός οτι εδώ έζησε την παιδική του ηλικία ο ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς.

Πρόκειται για ένα σπίτι του ’50 που βρίσκεται στο νούμερο 2066 της Λεωφόρου Crist Drive, στην περιοχή Los Altos της Καλιφόρνια και υπήρξε το πατρικό του Στιβ Τζομπς.

Σε αυτό το σπίτι και πιο συγκεκριμένα στο γκαράζ του σπιτιού, ο νεαρός Στιβ μαζί με τον συνεργάτης του Στιβ Βόζνιακ το 1976 συναρμολογούν τους πρώτους 50 υπολογιστές Apple 1 τους οποίους έπειτα πωλούν στο κατάστημα Byte Paul Terrell στην Mountain View προς $ 500 τον καθένα. Εννέα μήνες αργότερα, το 1977, η εταιρεία Apple Computer Co. ιδρύεται επίσημα και μετακομίζει στο κοντινό Cupertino για να γίνει αργότερα η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο αλλάζοντας για πάντα την ιστορία της πληροφορικής.


Ο Steve Jobs θεωρείται η ιδιοφυία που αναμειγνύοντας τεχνολογία και δημιουργικότητα κατάφερε να δημιουργήσει ένα προϊόν το οποίο άλλαξε δραματικά την εξέλιξη σε τουλάχιστον έξι τομείς της βιομηχανίας όπως οι προσωπικοί υπολογιστές, ταινίες animation, μουσική, κινητα τηλέφωνα, υπολογιστές tablet και ψηφιακές εκδόσεις.

Η Επιτροπή του Los Altos ψήφισε ομόφωνα για το χαρακτηρισμό του σπιτιού ως διατηρητέου ιστορικού χώρου, κάτι που σημαίνει οτι τυχόν μελλοντικές παρεμβάσεις στο κτίριο θα πρέπει να γίνονται με την σύμφωνη γνώμη της πολιτείας.

Το σπίτι έχει χτιστεί το 1952 και η αξία του εκτιμάται σε 1,6 εκατομμύρια δολάρια και ανήκει στην Πατρίσια Τζομπς, θετή αδελφή του Στιβ Τζομπς.

touristorama.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ