2013-11-15 23:56:05
Φωτογραφία για Η κουλτούρα «φώλιασε» στο αρχοντικό του οπλαρχηγού…
του Μανόλη Παντινάκη

Στα ψηλά του Καλογέρου στο Αμάρι, στο αρχοντικό του οπλαρχηγού Χριστόδουλου Δραμιτινού, έχει «φωλιάσει» η κουλτούρα, αυτή που κουβαλάει η κεραμίστρια Κατερίνα Δραμιτινού. Εκεί απελευθερώνονται οι σκέψεις της, εκεί αναπνέει τον αέρα του Ψηλορείτη, του Κέντρους και της Σάμιτου, εκεί χωρίς τους… εισαγγελείς των καναλιών και τα δελτία ειδήσεων που τρομάζουν και ψυχοπλακώνουν, δημιουργεί και προσπαθεί να τιθασεύσει το θυμό της από την αλλοτρίωση που επέβαλε το σύστημα με τους… σωτήρες πολιτικούς!

Μέσα στην καθαρότητα των ανθρώπων που πασχίζουν και πότε-πότε επαναστατούν για τα δεινά που έφεραν απότομα οι σάπιες πολιτικές πρακτικές, κάνουν όμως και υπομονή, μέσα στην αθωότητα της φύσης που χωρίς ντουντούκες υφαίνει και καρποφορεί, βρήκε τις αξίες του παρελθόντος, τότε που οι Καλογεριανοί αρκούνταν και στα λίγα και στους αγώνες τους οδηγούσαν η αδελφοσύνη και τα οράματα…αρχοντικό οπλαρχηγός δραμιτινός κεραμίστρια καλογέρου


Και κάθε γωνιά του σπιτιού εκπέμπει κουλτούρα Στο αρχοντικό, λοιπόν, του οπλαρχηγού Χριστόδουλου που ήλθε σήμερα στην ιδιοκτησία της εγγονής Κατερίνας, έχει θέση παρατηρητήριου και ένα μεγάλο μέρος της αμαριώτικης γης είναι πιάτο στη θέα της δημιουργού.

Εδώ γίνονται οι… επαναστάσεις της Τέχνης- αντίσταση στο σύστημα που φθείρει και εξοντώνει τους ευάλωτους, πότε στην κεραμική, πότε στην υφαντική, πότε στη ραφτική και πότε στον καμβά.

Η πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα με τις αστείρευτες δυνάμεις της ψυχής στη γειτονιά των Δραμιτινών, αναπνέει στο πετρόχτιστο αρχοντικό τη μυρωδιά του οπλαρχηγού και της κοινωνίας.

Από τη φωτογραφία ο γεννήτοράς της ο Μουλάς ο αεικίνητος, την παρακολουθεί περήφανος και την θαυμάζει. Τα χνώτα τους ταιριάζουν, φαίνεται…

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ