2013-11-16 00:41:05
Φωτογραφία για Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη για τις βελτιωμένες προτάσεις για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων
«Η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί και με αυτό το βασικό δεδομένο, η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο επιδιώκουν ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων να είναι δικαιότερος, καλύτερα... κατανεμημένος, και προς την σωστή κατεύθυνση.

Βεβαίως, επιδιώκουμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατόν αδικίες και λάθη, καθώς η χώρα μας δεν διαθέτει περιουσιολόγιο και κτηματολόγιο.

Το σημαντικό όμως, είναι ότι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης με την παράλληλη μείωση της φορολογίας θα διευκολύνει την είσπραξη του φόρου και θα ελαφρύνει όσους έχουν ήδη υπερφορολογηθεί τα τελευταία χρόνια από την φορολόγηση των ακινήτων.

Όσον αφορά στα αγροτεμάχια, έχουμε πλέον μια δικαιότερη αντιμετώπιση, καθώς οι έχοντες μικρό κλήρο αλλά και μικρή έως ελάχιστη απόδοση από αυτόν, εκ των πραγμάτων θα μείνουν «εκτός κάδρου» φορολόγησης, σε αντίθεση με αυτούς που έχουν εκατοντάδες στρέμματα και υψηλή παραγωγή.


Οι προτάσεις για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που είδαν το φως της δημοσιότητας σαφώς είναι βελτιωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα σχέδια νόμων. Είναι εμφανές ότι οι επισημάνσεις των κυβερνητικών βουλευτών προβλημάτισαν το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Επισημάνσεις που προήλθαν μέσα από τον διάλογο και την συνεργασία και με τους εκπροσώπους ιδιοκτητών ακινήτων και επαγγελματιών του πρωτογενή τομέα.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις γίνονται με κάθε επιφύλαξη για τυχόν νέες παρατηρήσεις, βελτιωτικές παρεμβάσεις ή αντιρρήσεις, αφού βεβαίως, δούμε την τελική μορφή του σχεδίου νόμου.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ