2013-11-16 11:33:03
Φωτογραφία για Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Να πλημμυρίσει η πόλη στην πορεία την Κυριακή 17 Νοέμβρη!
Η επέτειος των 40 χρόνων μετά την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο βρίσκει την σημερινή νεολαία να καλείται να πρωτοστατήσει στον αγώνα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, στον αγώνα ενάντια στον φασισμό, στον αγώνα για την ανατροπή. Η πλήρης διάλυση της δημόσιας παιδείας, η ανεργία, η εργασιακή επισφάλεια, η φτώχεια, η μετανάστευση είναι το παρόν που βιώνουμε και το μέλλον που μας ετοιμάζουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου.

Στην Πάτρα της ανεργίας, της επισφάλειας αλλά και των μεγάλων αντιστάσεων, η επέτειος της εξέγερσης βρίσκει τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, το επίκεντρο της εξέγερσης του Νοέμβρη ʼ73, χτισμένο. Η ευθύνη για αυτή την ντροπή αυτή βρίσκεται στα χέρια της δημοτικής αρχής που, ακολουθώντας το δόγμα της ακροδεξιάς κυβέρνησης, επιτίθεται σε κάθε εστία αντίστασης και αυτοοργάνωσης. Είναι αίτημα του αγωνιζόμενου λαού της Πάτρας τον παράρτημα να είναι ανοιχτό, να είναι κέντρο αντίστασης, αλληλεγγύης και αγώνα, να είναι στα χέρια της νεολαίας και των εργαζομένων, των ανθρώπων που παίρνουν συλλογικά τη ζωή τους στα χέρια τους.


Καλούμε τη νεολαία της Πάτρας να συμμετέχει στις τριήμερες εκδηλώσεις των Φοιτητικών Συλλόγων και των Εργατικών Σωματείων στον χώρο του Παραρτήματος, να πλημμυρίσει την πόλη στην πορεία την Κυριακή 17 Νοέμβρη (6 μ.μ.).

Μπορούμε να γίνουμε η γενία της νίκης και της ανατροπής γιατί η ανατροπή αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τις ζωές μας και τις ανάγκες μας! Απέναντι σε αυτούς που «χτίζουν» τια ζωές μας, να οικοδομήσουμε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και δημοκρατίας!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ