2013-11-16 15:28:06
Φωτογραφία για ΛΑΘΟΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΗ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΜΟΝΣ...
Αν το σουτ του Βαγγέλη Μάντζαρη χθες δεν ήταν εύστοχο, σήμερα κάποιοι θα είχαν να λένε τα δικά τους. 

Εμείς όμως θα σταθούμε στις ανάγκες της ομάδας μετά από μία νίκη. Δε θ'αναφερθούμε στο... κοιμισμένο (έχει γίνει συνήθεια) ξεκίνημα της ομάδας, γιατί αυτό θεωρούμε ότι είναι ευθύνη -κυρίως- των παικτών. Το παράδειγμα των 11 πόντων σε ολόκληρο το πρώτο δεκάλεπτο χθες, και των... 22 πόντων στα 3'.35" του τέταρτου δεκαλέπτου, τα λένε όλα νομίζουμε. 

Θέλουμε να σταθούμε όμως στην απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα να μην ενισχυθεί η ομάδα στη θέση "5" μετά τον τραυματισμό του Σέντρικ Σίμονς. Όχι, δε θέλουμε ν'αντικαταστήσει τον Σίμονς με κάποιον άλλο, γιατί τον θεωρούμε αρκετά καλό στο ρόλο του, αλλά να πάρει ένα παίκτη... βοηθητικό που θα μπορεί να παίξει 5-10 λεπτά! 

Παίκτη που θα πετάξει τη... σκούφια του να έρθει στον πρωταθλητή ευρώπης, έστω και υπό... όρους. Μη μας πείτε ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι... Αν βγει, κρίνουν οι υπεύθυνοι τι θα γίνει στην πορεία, αν όχι, πάει από εκεί που ήρθε ο... Πέρκινς πέρσι. Τα περί... προβλήματος στη χημεία της ομάδας που έχουν ακουστεί από διάφορους, είναι... επιεικώς αστεία. Κανείς παίκτης ρολίστας, με συμμετοχή 5-10 λεπτών, που θα γνωρίζει εξ αρχής το ρόλο του, δε μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη χημεία μιας ομάδας! 


Παραμονές του αγώνα με τη Ζιέλονα Γκόρα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε για το πώς θα καλυφθούν τα κενά Σλούκα και Σίμονς: 

«Αυτό που κοιτάμε είναι πώς θα κάνουμε μικρές εσωτερικές αλλαγές για να καλύψουμε το κενό των δύο τραυματιών. Είναι κάποια σχήματα που χρειάζεται να κάνουμε με τους γκαρντ και τους ψηλούς, κάποιες διαφορετικές συνεργασίες, ώστε όλοι να είναι έτοιμοι. Θέλουμε να κάνουμε rotation, ώστε να μην παίζει στον πρώτο γύρο κανένας παίκτης πάνω από 25 λεπτά. Αν δεν φροντίσουμε τους παίκτες μας, πολλοί από τους οποίους έχουν ξεκινήσει τη σεζόν από τον Ιούλιο, στο Top 16 θα είναι κουρασμένοι και θα κάνουν κοιλιά. Προσπαθούμε να απλώσουμε το ρόστερ μας, τόσο για να κρατήσουμε το ρυθμό μας ψηλά, όσο και για να είναι όλοι έτοιμοι και σε ένα καλό επίπεδο φόρμας αργότερα στη σεζόν».

* Ξέρετε πόσο έπαιξε ο Μπράιαν Ντάνστον χθες; 32':52"! Aν συνεχιστεί αυτό, ο Ντάνστον θα... "σκάσει", είναι δεδομένο!  (Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ,αγωνίστηκε για 26'.31").

Είπε ακόμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το αν ο Ολυμπιακός θα πάρει ψηλό: 

«Εννοούσα ότι η εισήγησή μου στη διοίκηση θα είναι να μην πάρουμε παίκτη. Δεν έχουμε πρόθεση να πάρουμε παίκτη, θέλουμε να πάμε όπως είμαστε. Όταν μίλησα το Σάββατο δεν είχα συζητήσει με τους προέδρους. Δεν ξέρω πώς μπορεί να ερμηνεύτηκε η δήλωσή μου. Η απουσία του Σίμονς είναι μεγάλη. Οι προπονήσεις μας είναι πολύ δυνατές, πολλές φορές πιο δυνατές και από αγώνες Ευρωλίγκας. Όμως έχουμε μεγάλο ρόστερ και παιδιά έτοιμα να παίξουν. Ο Μπέγκιτς βελτιώνεται διαρκώς και μπορεί να προσφέρει για μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ και η βελτίωση του Αγραβάνη μάς δίνει τη δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι.

* Ο Μπέγκιτς μπορεί να βελτιώνεται κόουτς, αλλά ακόμα δε μπορείς να στηριχθείς σ'αυτόν, το ξέρεις, άλλωστε γι'αυτό χθες έπαιξε μόνο 4'.19". Ο δε Αγραβάνης έπαιξε... 0'.04"(!) γιατί δεν υπήρχαν περιθώρια... πειραμάτων. Αν λοιπόν οι δύο προαναφερθέντες δεν παίρνουν χρόνο σε αγώνες με αντιπάλους σαν τους Πολωνούς, πότε και που θα πάρουν; (Aνεξάρτητα με το πως εξελίχθηκε το ματς, και εκ των πραγμάτων ο κόουτς ήταν "υποχρεωμένος" να στηριχθεί στον Ντάνστον για να έρθει η νίκη).

Επειδή όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας, να κάνουμε μόνο μία ερώτηση. ΑΝ (κούφια η ώρα), παραμονές του αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ένας από τους Ντάνστον ή Μπέγκιτς, πάθει ένα... απλό διάστρεμμα, τι θα γίνει; Θα πάμε με ένα σέντερ; Εκτός και αν δε μας ενδιαφέρει το κύπελλο, που ούτε να σκεφτόμαστε δε θέλουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Ντάνστον είναι επιρρεπής στα φάουλ, αλλά ακόμα και αν δείξει θεαματική βελτίωση σ'αυτό τον τομέα, έχει ανάγκη από ανάσες. Ο Μπέγκιτς μπορεί να τις προσφέρει υπό... προϋποθέσεις, που έχουν να κάνουν με το στυλ των αντίπαλων ψηλών. Για πόσο χρονικό διάστημα σε έναν αγώνα, δε το γνωρίζουμε Για την κατάσταση του Δημήτρη Μαυροειδή, είπε ο Μπαρτζώκας :

 «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για τον Δημήτρη. Από πέρσι χειρουργήθηκε, ακολούθησε ένα πρόγραμμα το καλοκαίρι, αλλά αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό δεν παίζει. Αυτή τη στιγμή είναι σε μία διαδικασία που προσπαθεί κάθε μέρα να βελτιώσει το πόδι του. Μακάρι να είναι καλά και να παίξει μέσα στη χρονιά. Είναι στο ρόστερ της ομάδας και θέλαμε τέσσερις ψηλούς. Θα τον περιμένουμε όσο χρειάζεται για να γίνει καλά. Κάνει ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης, χωρίς επικοινωνία με τους συμπαίκτες του και ανταγωνισμού. Ακόμη κι όταν γίνει υγιής, σκεφτείτε πόσο καιρό θα πάρει για να είναι έτοιμος να παίξει».

* Θέλαμε τέσσερις ψηλούς κόουτς, αλλά τώρα θα βολευτούμε με δύο; Για πόσο διάστημα; Ξέρουμε επακριβώς πότε θα μπει ο Σίμονς σε αγωνιστικούς ρυθμούς και το κυριότερο, πότε θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα στο 100% ;

* Προς Θεού, με όλα τα παραπάνω, ούτε θέλουμε να δείξουμε "ασέβεια" στη χθεσινή νίκη, αφού ήταν μεγάλη μαγκιά παικτών και κόουτς να γυρίσουν ένα τέτοιο παιχνίδι, και πολύ περισσότερο να κάνουμε υποδείξεις στον καλύτερο προπονητή της περσινής ευρωλίγκας, αλλά και ΓΑΥΡΟ, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που αγαπάμε και στηρίζουμε! 

Απλά, εκφράζουμε την ανησυχία μας, γιατί για κάποια πράγματα μιλάει η κοινή λογική. Ελπίζουμε να είμαστε εμείς λάθος, και στην πορεία ν'αποδειχθούν όλα τα παραπάνω... ανοησίες! Τότε, πραγματικά θα είμαστε ευτυχισμένοι.

Αν όμως υπάρχει μία αμφιβολία μέσα σας, ότι ίσως ισχύει κάτι από τα προαναφερθέντα, καλό θα είναι να γίνει άμεσα η κίνηση, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων... 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ