2013-11-17 13:11:40
Φωτογραφία για Πιθανή ποινή 60 εκ. από τη Football League στην ΚΠΡ!
Η αδυναμία της ΚΠΡ να προσαρμοστεί με τους κανονισμούς του Financial Fair Play που έχει θεσπίσει η Football League μπορεί να της στοιχίσει πάρα πολύ ακριβά, αφού η προβλεπόμενη ποινή ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια λίρες!

Διαρκώς σε δύσκολη θέση βρίσκεται η ΚΠΡ τα δύο τελευταία χρόνια. Πέρυσι η ομάδα του Λονδίνου υποβιβάστηκε στην Championship και αυτό της έχει κοστίσει πάρα πολύ όσον αφορά τα έσοδά της τη στιγμή που επί Τόνι Φερνάντες έχει κάνει πολύ μεγάλα οικονομικά ανοίγματα με μεταγραφές όπως αυτές των Κρις Σαμπά, Παρκ Γι Σουνγκ, Ζούλιο Σέζαρ, Ζερμέιν Τζένας και Λοίκ Ρεμί.

Από φέτος στα πρωταθλήματα της Football League (δηλαδή Championship, League One και League Two) ισχύει το Financial Fair Play με τους κανονισμούς να έχουν βρει σύμφωνη την πλειονότητα των ομάδων. Κάθε ομάδα της Championship, η οποία δε θα ακολουθεί τους κανόνες θα πληρώνει 1 εκατομμύριο λίρες από τη στιγμή που έχει ζημιές άνω των 18 εκατομμυρίων.


Η ΚΠΡ, η οποία πέρυσι δεν ανακοίνωσε τον οικονομικό της απολογισμό, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι αγγλικοί σύλλογοι, εκτιμάται πως φέτος θα έχει σύμφωνα με την "Daily Mail" απώλειες της τάξης των 80 εκατομμυρίων λιρών. Αυτομάτως, λοιπόν, το πρόστιμο ανέρχεται κοντά στα 60 εκατομμύρια λίρες. Ακόμα κι αν οι απώλειες τελικά είναι της τάξης των 60 εκατομμυρίων λιρών, σενάριο πολύ αισιόδοξο για τους Ρέιντζερς, τότε θα κληθούν να δώσουν περίπου 40 εκατομμύρια λίρες.

Να σημειωθεί πως η ΚΠΡ πηγαίνει πολύ καλά στο φετινό πρωτάθλημα και είναι αρκετά πιθανό να επιστρέψει στην Premier League. Ωστόσο, όπως γνωστοποίησε μέλος της Football League θα πρέπει ούτως ή άλλως να πληρώσει το πρόστιμο. "Οι σύλλογοι θα πρέπει να δώσουν τους απολογισμούς τους για τη σεζόν 2013-14 την 1η Δεκεμβρίου του 2014 και το ποσό για την εκάστοτε ποινή θα πρέπει να δοθεί στις αρχές του 2015. Αν ένας σύλλογος βρίσκεται τότε στην Premier League πρέπει ούτως ή άλλως να πληρώσει".

Τέλος, το πλάνο της Football League είναι να δοθούν τα ποσά από τα πρόστιμα σε φιλανθρωπίες. Η αρχική ιδέα ήταν τα χρήματα να πάνε στους συλλόγους που έχουν εναρμονιστεί με τους κανονισμούς του Financial Fair Play ως επιβράβευση, όμως, πλέον η πλειονότητα των μελών της Football League φέρεται να προτιμά να δοθούν τα χρήματα σε φιλανθρωπίες για "έναν αριθμό από πολιτικούς λόγους".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ