2013-11-19 14:40:07
Φωτογραφία για Ισχύει το σχέδιο για διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη ΓΓΠΣ
Διαψεύδει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το σχέδιο διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με... τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων μένει για μία ακόμη φορά στα χαρτιά.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Τwitter, ο κ. Θεοχάρης χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα«λανθασμένα, γραμμένα από στενή οπτική που δεν στηρίζονται πουθενά» και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παρεμβάσεων που θα επιτρέψουν μελλοντικά στο υπουργείο Οικονομικών να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο κάθε συναλλαγή και επομένως να γνωρίζει άμεσα τα έσοδα από ΦΠΑ που αναλογούν στο Δημόσιο.

Πρέπει να τονιστεί πως το θέμα προέκυψε μετά τις ανακοινώσεις για τις αλλαγές τις οποίες προωθεί ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, στις οποίες ωστόσο δεν συμπεριλήφθηκαν η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών και η παροχή κινήτρων στους φορολογουμένους, ώστε να κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Πάντως, ο κ. Θεοχάρης υπεραμύνθηκε και της σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας ότι ο σημερινός σχεδιασμός για τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών είναι ο καλύτερος όσων έχει ακούσει τα τελευταία χρόνια.

Το Βήμα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η σπηλιά του τρόμου [photos]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η σπηλιά του τρόμου [photos]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ