2013-11-20 00:18:31
Φωτογραφία για Εκλογές ΟΤΑ / Σύγκρουση 2 πολιτικών στον ΣΥΡΙΖΑ    !!!
 Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός.

Μια ιδιότυπη πολιτική αντιπαράθεση, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει στα όρια της σύγκρουσης, εν όψει των προσεχών αυτοδιοικητ6ικών εκλογών, 

βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κεντρική πολιτική ρότα που χαράσσει η ηγεσία είναι υπέρ του σχηματισμού ευρύτερων δημοτικών παρατάξεων με καθαρό αντιμνημονιακό χαρακτήρα με δύο προφανείς στόχους.

α . Να δημιουργηθούν συνθήκες κατάκτησης του δημαρχιακού θώκου, και

β . Να δοθεί ευκρινώς το αντιμνημονιακό μήνυμα από την αυτοδιοικητική κάλπη, ώστε να αναδειχθεί κι η δυσαρμονία της παρούσης βουλής και κοινωνίας με την άμεση λαϊκή ετυμηγορία.

Επ αυτών των δύο δεδομένων μαζί με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αναμφίβολα θα δομηθεί η μετά την αναμέτρηση του Μαΐου πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ( Στην περίπτωση, φυσικά, που οι μέχρι τότε εξελίξεις δεν είναι τόσο ραγδαίες που θα προκαλέσουν κι αιφνίδιες εθνικές εκλογές ).! 


Αντίθετα, με την επίσημη εκλογική ρότα που χαράσσει η ηγεσία της παράταξης, κινούνται οι κατά τόπους δημοτικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρίζονται πως οι συνδυασμοί που θα κατέλθουν στον αυτοδιοικητικό εκλογικό στίβο πρέπει…, «να μυρίζουν ΣΥΡΙΖΑ από μακριά».! Προς τούτο, δε, αποκλείουν το οποιοδήποτε εκλογικό άνοιγμα προς άλλες δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών.

Προκειμένου, δε, να προκαταλάβουν τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, που θα συνεδριάσει επί τούτου στις 30 Νοεμβρίου, έχουν ήδη προβεί σε εσωκομματικές διεργασίες κι έχουν ήδη αναδείξει τους υποψηφίους δημάρχους τους, που δεν είναι άλλοι από εκείνους των προηγούμενων εκλογών του 2010.! 

Περιφέρειες

Στις 13 περιφέρειες η υπόθεση είναι περισσότερο πολιτικά περίπλοκη. Η πρόταση που κορυφαία στελέχη έχουν ρίξει στο τραπέζι υποστηρίζει ότι πρέπει να τεθούν επικεφαλής των ψηφοδελτίων κορυφαία στελέχη της παράταξης από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Σ αυτό το κλίμα προτείνονται, π. χ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης για την περιφέρεια Αττικής, ο Νίκος Χουντής για την περιφέρεια Πελοποννήσου ,ο Αλέξης Μητρόπουλος στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  ο Γιάννης Μπαλάφας για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων κ. ο. κ. Επιπλέον, προτείνεται, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες να συνοδεύονται κι από άλλα κορυφαία στελέχη που θα θέσουν υποψηφιότητα σε κεντρικούς Δήμους-πρωτεύουσες Νομών .!

Η εν λόγω πρόταση αντιπαλεύεται με το επιχείρημα, «να μην απογυμνωθεί η κεντρική πολιτική με κίνδυνο να καταγγελθεί η παράταξη ότι ξέμεινε από στελέχη επιπέδου διακυβέρνησης».!

 Πάντως, είναι δυνατόν να υπάρξει μια «μίξη » κορυφαίων κι έμπειρων στελεχών με καταξιωμένους επιστήμονες, τεχνοκράτες κι επιχειρηματίες των τοπικών κοινωνιών.

Ουδόλως δε αποκλείεται να υπάρξουν ψηφοδέλτια ευρείας συσπείρωσης αντιμνημονιακών δυνάμεων αλλά και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αντιτίθενται στις πολιτικές επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου…!!!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ