2013-11-20 16:57:34
Φωτογραφία για ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΗΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΕΜΠ
Γ. Μυλόπουλος: Καταστροφική για το πανεπιστήμιο η πολιτική της κυβέρνησης

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με αντικείμενο τη συνέχιση της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου. 

Με εντολή της κ. Φάκου, η διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας ανέλαβε να διερευνήσει αν η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται, παρά την επίδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία κηρύχθηκε παράνομη. Ερευνώμενο αδίκημα, βάση της εισαγγελικής εντολής, είναι η παραβίαση δικαστικής απόφασης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οδηγεί τα πανεπιστήμια στο απόσπασμα

Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το αδιέξοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χρεώνοντάς της πως «με τις ευλογίες της τρόικας οδηγεί τα πανεπιστήμια στο εκτελεστικό απόσπασμα».


«Επί 11 εβδομάδες συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και τα πανεπιστήμια μένουν κλειστά. Επί 11 εβδομάδες η κυβέρνηση δεν μπαίνει καν στον κόπο να υποκριθεί ότι κάνει διάλογο με τους απεργούς και την πανεπιστημιακή κοινότητα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, το κύμα των απολύσεων δεν οδηγεί μόνο στην εξαθλίωση δύο χιλιάδες οικογένειες, αλλά ταυτόχρονα «προκαλεί τη πλήρη διάλυση των ήδη υποχρηματοδοτούμενων πανεπιστημίων και την υποβάθμιση των σπουδών σε αυτά, αφού τα ιδρύματα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με στοιχειώδη επάρκεια». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τέλος πως γίνεται πλέον φανερό ότι «ούτε η κυβέρνηση ούτε η τρόικα ενδιαφέρονται για το αν θα υπάρχει ποιοτική τριτοβάθμια εκπαίδευση και έρευνα στην Ελλάδα». 

Γ. Μυλόπουλος: Καταστροφική για το πανεπιστήμιο η πολιτική της κυβέρνησης

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική για το πανεπιστήμιο, δήλωσε στον Alpha 98,9 o πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γ. Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος έκανε λόγο για απολύτως αυθαίρετες κινήσεις από πλευράς της κυβέρνησης: «Η αιτία του αδιεξόδου είναι ότι εφαρμόζει ένα μέτρο και δεν έχει πείσει κανέναν ότι είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος» τόνισε.

«Ξεκινούν από την παραδοχή από υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αποφάσισαν πόσοι πρέπει να φύγουν χωρίς να έχουν τα στοιχεία. Κατά μέσο όρο στην Ελλάδα έχουμε 3 υπαλλήλους ανά 100 φοιτητές, πολύ χαμηλότερο αριθμό από πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική» πρόσθεσε.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ έκανε λόγο για ιδεοληψία «σε επίπεδο καφενείου». «Σε Καποδιστριακό και Μετσόβιο φεύγουν με τη διαθεσιμότητα οι 3 στους 4 υπαλλήλους, οι φοιτητές έχουν διπλασιαστεί, οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν μειωθεί» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, υπήρξε ανταπόκριση από τα πανεπιστήμια στο κάλεσμα του υπουργείου για την αξιολόγηση και απεδείχθη ότι τα πανεπιστήμια έχουν δυόμισι χιλιάδες κενές θέσεις. «Πέταξαν το συμπέρασμα στο καλάθι των αχρήστων κι αποφάσισαν μόνοι τους ότι πρέπει να φύγουν 1.300 υπάλληλοι» πρόσθεσε.

Το ΑΠΘ είναι  απολύτως αντίθετο στο μέτρο της διαθεσιμότητας, αν και λειτουργεί το πανεπιστήμιο, κατέληξε ο πρύτανης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ