2013-11-20 19:11:07
Φωτογραφία για Ψήφιση κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας
Σήμερα, 20 Νοεμβρίου 2013 συνέρχεται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. με θέμα την ψήφιση Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας.

Δυστυχώς, παρότι τα Σωματεία των εργαζόμενων υπέβαλαν ολοκληρωμένες προτάσεις για το σύνολο του Κανονισμού η διοίκηση της Εταιρείας επέλεξε να περιλάβει διατάξεις οι οποίες προάγουν το διευθυντικό δικαίωμα και καθιστούν τους εργαζόμενους όμηρους του εκάστοτε Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος έχει το δικαίωμα να διοικεί με αυθαίρετες αποφάσεις, να μετακινεί, να προάγει και να υποβιβάζει υπαλλήλους. Ακόμα και να απολύει με συνοπτικές διαδικασίες εργαζόμενους.

Με δύο λόγια, οι διατάξεις του υπό ψήφιση Κανονισμού δίνουν στη Διοίκηση της Εταιρείας αυτοκρατορικού χαρακτήρα υπερεξουσίες, που δε μπορούν να γίνουν δεκτές σε καμία επιχείρηση, πολύ περισσότερο σε μια τεχνική εταιρεία Κοινής Ωφέλειας, όπως η ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ.

Τα Σωματεία των εργαζομένων έχουν καταθέσει προτάσεις ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της Εταιρείας και οι εργαζόμενοι να κρίνονται με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι από αυθαίρετες αποφάσεις ενός και μόνο άνθρωπου.


Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο έστω και την τελευταία στιγμή να λάβει υπ’ όψιν τις προτάσεις των εργαζομένων στην σύνταξη του Κανονισμού και να μη δημιουργήσει μια εταιρεία τέρας, «αυτοκρατορικού» τύπου, όπου θα κυριαρχούν οι πελατειακές σχέσεις και η αυθαιρεσία.

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ένας τέτοιος Κανονισμός θα καταργηθεί στην πράξη!

Οι Διοικήσεις Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ