2013-11-20 22:50:49
Φωτογραφία για Καταγγελία για ελαττωματικού φορητό από αναγνώστη
Καταγγέλω την Sony Hellas και το ηλεκτρονικο κατάστημα e-Shop.gr για εν γνώσει τους πώληση ελαττωματικών προϊοντων και άρνηση πίστωσης ή επιστροφής χρημάτων στους καταναλωτές πελάτες.

Συγκεκριμένα, αγόρασα από το e-Shop.gr λαπτοπ Sony Vaio Fit E15 πριν από ένα μήνα, είχε εξαρχής αναξιόπιστη κάρτα ασύρματης σύνδεσης δικτύου, το e-Shop με παρεπεμψε στη Sony, η Sony παραδεχτηκε οτι υπαρχει προβλημα με προσωρινη λυση για την ωρα (εξωτερικος ανταπτορας) και οταν ειπα και στη Sony και στο e-Shop οτι δεν το δεχομαι αυτο και θέλω αμεσα άλλο λαπτοπ, εκει αρχισανε τα κολπα.

Το e-Shop ειπε οτι διαπιστωσανε κι αυτοι το προβλημα, αλλά επειδη η Sony λεει οτι φταιει το λογισμικο της καρτας, το software, το e-Shop δεν καλυπτει ελαττωματικό software και δεν μπορει να κανει τιποτα, ουτε αλλαγή ουτε πιστωση!!

Πρεπει να μεινω ταχα μου με ελαττωματικο λαπτοπ στα χερια και στο έλεος του αν θα βγαλει η Sony νεο driver!

Το προβλημα εντωμεταξυ ειναι παγκοσμιο, τα περισσοτερα τελευταια μοντελα Fit και καποια Pro εχουνε το ιδιο ζητημα, αλλά η Sony κάνει απλα την παπια, δεν παραδεχεται το τεχνικα ολοφανερο θέμα ελαττωματικου hardware για να μην υποχρεωθει σε μαζικη ανακληση, και λεει οτι ειναι θεμα software για να μας εχει στο περιμενε!

 Ο Αστικος Κωδικας περι ελαττωματικων προϊοντων ξερουνε τι λεει;

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ