2013-11-21 00:38:27
Φωτογραφία για Μετά την Παρί επαφές για Μήτρογλου
Μετά το ματς με Παρί θα υπάρξουν οι όποιες εξελίξεις για Μήτρογλου σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση. Τα δεδομένα, η τελική εισήγηση του chief scout της Άρσεναλ και η... είσοδος της Νάπολι.

Χτυπούν διαρκώς την... πόρτα του, new entry η Νάπολι

Είναι αναμφίβολα πρωτοφανές αυτό που γίνεται με τον Μήτρογλου. Όλη η Ευρώπη κινείται στους δικούς του ρυθμούς, κάτι που δεν έχει συμβεί σε τέτοιο βαθμό με Έλληνα παίκτη. Τα ρεπορτάζ και οι πληροφορίες για συλλόγους από Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ρωσία και όχι μόνο έρχονται το ένα πίσω από το άλλο και ενώ διαρρέεται πως γίνονται ουκ ολίγες διευρενητικού τύπου επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ιταλία περικλείονται πια όλες οι μεγάλες ομάδες στο... γκρουπ των ενδιαφερόμενων για τον Έλληνα διεθνή άσο.

Την ίδια ώρα ο Μήτρογλου δεν σταματάει να σκοράρει παντού. Βάζει γκολ με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη και σκοράρει με την Εθνική ομάδα και στα δύο μπαράζ με την Ρουμανία
. Η αξία του και η ποιότητά του είναι τέτοιες που έχουν ωθήσει την μισή και πλέον Ευρώπη να τον έχει από κοντά. Η Ίντερ έχει τον Μήτρογλου στο τοπ 3 της μεταγραφικής της λίστας ενώ ομάδες του βεληνεκούς των Ρόμα και Λάτσιο τον έχουν στα μπλοκάκια τους εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα τα ΜΜΕ της χώρας γνωστοποίησαν πως και η Νάπολι τον έχει στα υπ' όψιν της.

Ο αριθμός των σωματείων που ψάχνονται για τον παίκτη μεγαλώνει ενώ τουλάχιστον δύο προπονητές (Κλοπ της Ντόρτμουντ στο Ρουμανία-Ελλάδα και Ρούναιτς της Καϊζερσλάουτερν στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ) τον είδαν από κοντά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Φυσικά δεν περιορίζονται μόνο στα δεδομένα εξαιρετικά του αγωνιστικά προσόντα αλλά και στα του συμβολαίου και της ρήτρας του. Τόσο για τον προσεχή Ιανουάριο όσο και για το ερχόμενο καλοκαίρι. Με αυτόν τον τρόπο όλα δείχνουν πως οι νέες προτάσεις έρχονται σύντομα για τον Μήτρογλου.

Συζητήσεις μετά τον αγώνα με την Παρί

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις όποιες εξελίξεις για τον Μήτρογλου να δρομολογούνται περί τα τέλη Νοεμβρίου, μετά τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί Σεν Ζερμέν. Στην δεδομένη χρονική συγκυρία δεν αποκλείεται να γίνουν νέες συζητήσεις τόσο για το συμβόλαιο και την ρήτρα του παίκτη όσο και για το σε ποιο επίπεδο μπορεί να είναι το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό. Ο Ολυμπιακός από μέρους του με βάση τα όσα έχουν προκύψει έχει ως στόχο του να κρατήσει τον παίκτη στο δυναμικό του το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα ενώ έχει ξεκαθαρίζει πως δεν φεύγει κανείς τον Γενάρη.

Τι σκέφτεται και τι προτιμά ο ίδιος

Για τον Μήτρογλου αυτήν την στιγμή, όπως και για τον Ολυμπιακό, δεν έχει αλλάξει το παραμικρό για την περίπτωσή του. Ο διεθνής άσος είναι πολύ ευτυχισμένος στο Λιμάνι, απολαμβάνει το ποδόσφαιρο που παίζει ενώ παραμένει επικεντρωμένος στις υποχρεώσεις του στον σύλλογό του αλλά και την Εθνική ομάδα. Τον εξιτάρει το γεγονός πως θα είναι ο βασικός φορ της Ελλάδας στο επικείμενο Μουντιάλ της Βραζιλίας ενώ νιώθει και είναι πολύ καλά στους πρωταθλητές, έχοντας πρωταγωνιστό ρόλο σε Σούπερ Λίγκα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Εάν και εφόσον αποφασίσει πως θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό τον πρώτο λόγο έχουν οι Γερμανία και Αγγλία και κυρίως η πρώτη λόγω γλώσσας και ποδοσφαιρικής παιδείας, που τα γνωρίζει άριστα. Το ιταλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα έρχονται μετά σε επίπεδο προτίμησης ενώ στο μυαλό του δεν βρίσκεται καν το ενδεχόμενο να αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Ρωσίας, της Τουρκίας ή γενικά κάπου αλλού στην Ευρώπη. Ο Μήτρογλου αντιλαμβάνεται πλήρως την ποδοσφαιρική του... εκτόξευση (σ.σ. διακεκριμένοι μάνατζερ τοποθετούν την αξία του στα 9-12 εκατ. ευρώ) είναι σε εξέλιξη και θα έρθει η στιγμή που θα τεστάρει τις δυνάμεις του σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα της γηραιάς ηπείρου.

Η εισήγηση του chief scout της Άρσεναλ

Στην Άρσεναλ το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας έχει... ξετρελαθεί με τον παίκτη. Ο chief scout της ομάδας, Στιβ Ρόουλεϊ, μετέφερε σύμφωνα με πληροφορίες στον Αρσέν Βενγκέρ τα καλύτερα για τον Μήτρογλου. «Πρόκειται για παίκτη εξαιρετικής ποιότητας, με πολύ καλά σωματικά προσόντα αλλά και δεινό σκόρερ, που μπορεί να σταθεί σε υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο», ήταν εν συντομία η εισήγησή του προς τον Αλσατό. Ο Ρόουλεϊ ξεκαθάριζε δε πως εάν ήταν στο χέρι του θα έκλεινε άμεσα τον Μήτρογλου.

Τσεκάρισμα από πέρυσι από Άγγλους

Η Πρέμιερ Λιγκ κοιτάζει από την περασμένη περίοδο με πολύ μεγάλη προσοχή τον Μήτρογλου. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και η Φούλαμ φρόντισε να πάρει στα χέρια της υλικό με αγώνες του διεθνούς παίκτη έτσι ώστε να μπορέσει να τον δει ενδελεχώς και να αναλύσει τα υπέρ και τα κατά του. Έκτοτε οι «Κότατζερς» αν και έμειναν άκρως ικανοποιημένοι απ' όσα είδαν έμειναν πίσω στην διεκδίκηση του παίκτη, σε αντίθεση με άλλες ομάδες από το Νησί που... φουλάρουν όπως οι Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ.

«Ξεπέταγμα» με Τσάμπιονς Λιγκ και Εθνική

Το «άστρο» του Μήτρογλου για τους Ευρωπαίους αναδείχθηκε ουσιαστικά μέσα από τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και της Εθνικής Ελλάδας. Η ανοδική του πορεία σε Ευρώπη και αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ώθησαν πολλές ομάδες στο να μπουν στην διαδικασία εντακτικής του παρακολούθησης, εξαιτίας του αρκετά υψηλού δείκτη δυσκολίας που υπάρχει σε αυτές τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Όπως και να το κάνουμε αλλιώς είναι να διακρίνεται ένας παίκτης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και αλλιώς να σκοράρει με μεγάλη συχνότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου τα πράγματα για έναν επιθετικό είναι σαφώς πιο απλά και πιο εύκολα.

Που τοποθετεί την αξία του ο Μοράμπιτο

Ο γνωστός μάνατζερ FIFA, Βιτσέντζο Μοράμπιτο, ήταν ένας εκ των ανθρώπων που είδε το Ρουμανία-Ελλάδα, αποκομίζοντας τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις για τον Μήτρογλου. Μιλώντας στον ιταλικό Τύπο τοποθέτησε την αξία του παίκτη στα 15 εκατ. ευρώ. «Βλέποντας τον αγώνα της Ρουμανίας με την Ελλάδα μπορώ να πω ότι δίκαια πήραν το εισιτήριο για το Μουντιάλ οι Έλληνες. Ήταν μία ομάδα καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, εξαιρετική στην αμυντική της λειτουργία και ένα ουσιαστικό κέντρο, που ήταν έτοιμο να βγάλει αντεπίθεση με Σαμαρά και Μήτρογλου», τόνισε αρχικά.

Συνεχίζοντας είπε για τον Μήτρογλου: «Ο επιθετικός αυτός είναι πολύ δυνατός και ικανός να κρατάει τη μπάλα και να ανεβάζει την ομάδα. Είναι ανελέητος μπροστά από την αντίπαλη εστία. Όποιος τον θέλει πρέπει να καταθέσει 15 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι μετά το Μουντιάλ θα τον δούμε στην Πρέμιερ Λιγκ». Και όλα αυτά όταν ο Μήτρογλου έχει βάλει ήδη 17 γκολ με τον Ολυμπιακό και 6 με την Εθνική Ελλάδας από τον περασμένο Αύγουστο και μετά.
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ