2013-11-21 01:53:04
Φωτογραφία για Στο Άμστερνταμ απασχολούν αλκοολικούς ως οδοκαθαριστές και τους πληρώνουν σε μπύρες
Έναν πρωτότυπο όσο και αμφιλεγόμενο τρόπο βρήκαν οι Ολλανδοί να απασχολούν τους αλκοολικούς της πόλης του Άμστερνταμ Στο Άμστερνταμ απασχολούν αλκοολικούς ως οδοκαθαριστές και τους πληρώνουν σε μπύρες

Μια νέα εκστρατεία με κυβερνητική επιχορήγηση έχει ξεκινήσει στο Άμστερνταμ, η οποία χρησιμοποιεί αλκοολικούς ως οδοκαθαριστές και τους πληρώνει με... μπύρες.

Το πρόγραμμα μαζεύει τους αλκοολικούς από τα πάρκα της πόλης και τους βάζει να δουλεύουν. Καθαρίζουν τρεις μέρες την εβδομάδα, από τις 9 το πρωί ως τις 3.30 το μεσημέρι και πληρώνονται 10 ευρώ, 5 μπύρες και μισό πακέτο καπνό στη βάρδιά τους.

"Ο σκοπός είναι να τους κρατάμε απασχολημένους, να τους βάζουμε να κάνουν κάτι ώστε να μη μπλέκουν σε μπελάδες", λέει ο υπεύθυνος του προγράμματος.

Στους εργάτες δίνεται επίσης καφές το πρωί και ένα ζεστό γεύμα το μεσημέρι. Οι επικριτές του προγράμματος όμως υποστηρίζουν ότι ναι μεν το πρόγραμμα βάζει τους αλκοολικούς σε μια σειρά και τους κάνει χρήσιμους για την κοινωνία, αλλά δεν τους βοηθά να πίνουν λιγότερο.
epikaira.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ