2013-11-21 02:37:06
Φωτογραφία για Ο Ομπάμα τίμησε Μπιλ Κλίντον και Όπρα Γουίνφρεϊ
Με το Μετάλλιο της Ελευθερίας τιμήθηκαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στον Λευκό Οίκο, 16 Αμερικανοί πολίτες οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν διακριθεί στο είδος τους.

Ο Μπάρακ Ομπάμα χαρακτήρισε τους φετινούς τιμηθέντες, άνδρες και γυναίκες των οποίων οι αξίες «ορίζουν τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός» και των οποίων o δυναμισμός «ζει μέσα σε όλους μας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος απένειμε το Μετάλλιο της Ελευθερίας στον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, την παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ, τον παίκτη του Μπέισπολ Έρνι Μπανκς, τον πρώην γερουσιαστή της Ιντιάνα Ρίτσαρντ Λούγκαρ, τη Λορέτα Λυν, τη γνωστή για την ακτιβιστική της δράση πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα Γκλόρια Στέινεμ, τον πιανίστα και συνθέτη Αρτούρο Σάντοβα, τον ακτιβιστή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κόρντι Τίντελ, τον επιστήμονα Μάριο Μολίνα, τον Μπεν Μπράντλι της Ουάσινγκτον Ποστ, τον Ντάνιελ Κέινμαν, τη χήρα του μακροβιότερου γερουσιαστή Ιρένε Χιράνο, στη Σάλι Ράιντ για τον επί 27 χρόνια συνεργάτη της Ταμ Ο'Σόγκεσι, τη χήρα του προπονητή μπάσκετ Ντιν Σμιθ, Λίνεα και άλλους.


Νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα, συνοδευόμενος από τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον, μετέβησαν στον τάφο του Τζον Φ. Κένεντι, σε προάστιο της Ουάσινγκτον, σε μια σημαντική στιγμή των εκδηλώσεων για την 50ή επέτειο από τη δολοφονία που άλλαξε την Αμερική.

Οι τρεις Δημοκρατικοί και η Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα, κατέθεσαν στεφάνι στον τάφο όπου αναπαύεται ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ, στην καρδιά του εθνικού κοιμητηρίου του Άρλινγκτον. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από την επέτειο, στις 22 Νοεμβρίου, του τραγικού θανάτου του «JFK», ο οποίος δολοφονήθηκε το 1963 στο Ντάλας από τον 24χρονο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, σύμφωνα με το πόρισμα της επίσημης έρευνας, το οποίο αμφισβητείται μέχρι σήμερα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ