2013-11-21 10:32:31
Φωτογραφία για Πάτρα: ''Ξεπαγώνουν'' παραγλαύκειες και ''Άγιος Ανδρέας''
Βγαίνουν από τον… πάγο δύο πολύ σημαντικά έργα στην Πάτρα, οι παραγλαύκιες αρτηρίες και το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Αυτά είναι τα ευχάριστα νέα που έφθασαν την Τρίτη από την Αθήνα στον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, αν και όπως τόνισε στην «Γνώμη» «δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε, αλλά να επαγρυπνούμε μέχρι να δούμε και τα δύο έργα, ολοκληρωμένα και λειτουργικά».

Σε ό,τι αφορά τις παραγλαύκιες, που στην ουσία αποτελεί ένα έργο – σκούπα για το σύνολο των συνδετηρίων αξόνων της περιμετρικής της Πάτρας, τα ευχάριστα νέα προήλθαν από επιστολή που έφτασε στον Αντιπεριφερειάρχη, από την Υπηρεσία Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ως απάντηση σε παλαιότερη επιστολή του κ. Αλεξόπουλου προς τον ΓΓ Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο. Σε εκείνη την επιστολή, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας εξέφραζε την ανησυχία του στον κ. Σιμόπουλο για το «πάγωμα» του πολύ σημαντικού έργου.


H ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Χθες λοιπόν, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι εντός των επομένων ημερών λήγει η εκκρεμότητα, σημειώνοντας παράλληλα πως οι πόροι (11 εκ. ευρώ) είναι εξασφαλισμένοι και ότι στο έργο, περιλαμβάνονται:

1.Η ολοκλήρωση των Παραγλαύκιων αρτηριών από τον Α/Κ μέχρι την Πατρών-Κλάους.

2.Η ολοκλήρωση έργων στην περιοχή του κόμβου Κ1 (Ν.Ε.Ο και Π.Ε.Ο Πατρών-Κορίνθου, κόμβος διαμάντι)

3. Το αποχετευτικό δίκτυο της οδού Αρήτης κ.λ.π.

4. Η προσωρινή σύνδεση της παραλιακής Πατρών-Πύργου με τους παρόχθιους του χειμάρρου Παναγίτσας στην περιοχή Παραλίας Πατρών που συνδέει την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών στον κόμβο Οβρυάς.

«Με τα συνοδά έργα καλύπτονται οι ανάγκες για μια ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή παρέμβαση στην Ευρεία Παράκαμψη Πατρών αποσυμφορίζοντας την κυκλοφορία στο πυκνό αστικό κέντρο ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται η λειτουργία του νέου λιμανιού. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο όπου στο σύνολο του γίνονται παρεμβάσεις σε 4 διαφορετικές περιοχές της πόλης των Πατρών λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα για όλους τους χρήστες της περιμετρικής. Χαίρομαι που το Υπουργείο αναγνώρισε την σπουδαιότητα του έργου και με επιστολή του μας ενημέρωσε για την επίσπευση των υπολειπόμενων διαδικασιών όπου και αναμένεται η άμεση συμβασιοποίησή τους», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΤΑΩΡΟΦΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Εξάλλου, χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόφαση της δίκης που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Αθήνα – και στην οποία παρέστη ο κ. Αλεξόπουλος - που ανοίγει τον δρόμο για την άμεση εκκίνηση των εργασιών στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας», που παραμένει λαβωμένο και κλειστό από τον σεισμό του 2008. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, αφορούσε προσφυγή εργολήπτη κατά του ελληνικού δημοσίου, μία διαδικασία όμως που εμπόδιζε την ουσιαστική εκκίνηση των νέων εργασιών, που με προϋπολογισμό 21 εκ. ευρώ, προβλέπουν την πλήρη αποκατάσταση και «αναμόρφωση» του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών. Το δικαστήριο, στο οποίο ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε την ανάγκη άμεσης εκκίνησης των έργων ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015, τελικά απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και «απελευθέρωσε» το έργο.

«Τώρα, η ΔΕΠΑΝΟΜ που είναι και ο φορέας εκτέλεσης του έργου, μπορεί να τρέξει και το νοσοκομείο να… θεραπευτεί» ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος στην «Π.Γ.» σημειώνοντας επίσης ότι αυτή, ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία καθώς στο νέο ΕΣΠΑ ίσως να μην υπάρχουν χρήματα για έργα στον τομέα της Υγείας. «Δεν ησυχάζουμε μέχρι να δούμε και αυτό το έργο ολοκληρωμένο…» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ