2013-11-21 14:30:04
Φωτογραφία για Μαζεύουν την κατάπτυστη σύμβαση που καταργούσε το μηνιάτικο
Είναι φορές (δυστυχώς λίγες πλέον) που τα μέσα ενημέρωσης επιτελούν τον σκοπό τους. Η είδηση ότι υπεγράφη επιχειρησιακή σύμβαση που δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να πληρώνει με …τρεις μήνες καθυστέρηση, προκάλεσε σάλο.

 Υπό την πίεση της αναπαραγωγής, η σύμβαση φαίνεται να ξαναμπαίνει στο …συρτάρι. Όχι ότι αυτό θα οδηγήσει σε έγκαιρη καταβολή των μισθών. Τουλάχιστον δεν θα νομιμοποιήσουμε την παρανομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αποκάλυψη της «Ημερησίας» το Σάββατο (βλέπε εδώ) αλλά και την μαζική αναπαραγωγή της είδησης θεωρώντας ότι αποτελεί καταπάτηση και του τελευταίου δικαιώματος που έχει μείνει σε έναν εργαζόμενο: δηλαδή το να πληρώνεται- η εταιρεία security αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει. 

Οι δύο συμβαλλόμενοι, εργαζόμενοι και εργοδότες, υποχρεώθηκαν να συντάξουν και να υποβάλλουν χθες στο υπουργείο Εργασίας, τροποποιητική σύμβαση από την οποία απαλείφθηκε η επίμαχη ρύθμιση - παραχώρηση. 

Όλες οι άλλες διατάξεις της επιχειρησιακής σύμβασης που προβλέπουν 6ημερη εργασία και αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους στα επίπεδα του νομοθετημένου κατώτατου μισθού παραμένουν σε ισχύ.

planet-greece
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ