2013-11-22 13:58:06
Φωτογραφία για Σκουρλέτης: Σε βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών η τροπολογία για τα φάρμακα
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροπολογία για τα φάρμακα (σ.σ την προσεχή Τετάρτη), καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, είναι... σε βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών.

«Εμείς προτείναμε οριζόντια μείωση 15% με 20% στα φάρμακα εγχώρια και εισαγόμενα, αντ’ αυτού έχουμε πριμοδότηση φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας εις βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών. 20.000 άνθρωποι απασχολούνται στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, 2.000 απασχολούνται στους πλασιέ φαρμάκων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Άθλια προπαγάνδα του κ. Γεωργιάδη να λεει ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα. Όταν διαφημίζει διαφημιστικό χρόνο από τον Κουρή δωροδοκεί τον Κουρή;» πρόσθεσε.

Όσον αφορά το πλεόνασμα του προϋπολογισμού τόνισε ότι βασίζεται σε αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική. «Βρέχει δισ. ευρώ σε φόρους, που θα παρθούν από την ελληνική οικονομία. Έχουμε 41% αύξηση εσόδων από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και αύξηση των εισαγωγών παρά την ύφεση» τόνισε.


Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η καγκελάριος Μέρκελ στη σημερινή συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά θα προσφέρει στήριξη στην εφαρμογή της ίδιας ανάλγητης – αντιαναπτυξιακής πολιτικής. «Τον στηρίζει για να πάει η Ελλάδα στα Τάρταρα (...) Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύεται το παραμικρό» τόνισε.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε δε, ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του μνημονίου.

«Για πολλούς είναι άδικοι αυτοί οι φόροι, και άλλοι δεν τους πληρώνουν ακόμη» αναγνώρισε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας. Υπογράμμισε πάντως ότι στον προϋπολογισμό δεν περιέχονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

«Λέμε στους δανειστές: 'κύριοι εδώ που έχει φτάσει η χώρα, με πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 800 εκατ. ευρώ και ισοζύγιο πληρωμών πλεονασματικό, έχει φτάσει με θυσίες, γιατί οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν με αίμα τους φόρους που τούς επιβάλλονται'» σημείωσε.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση πέτυχε 20% μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης με μείωση της αξίας των φαρμάκων.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι Refuseniks της Αρμενίας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι Refuseniks της Αρμενίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ