2013-11-22 16:08:04
Φωτογραφία για Hλεία: Πούλησαν καρτ μέσω διαδικτύου και... το διπλοπλήρωσαν!
Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, μετά την καταγγελία που έκαναν δύο νεαρά άτομα από την περιοχή της Πηνείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, οι δύο φίλοι από την Πηνεία, που είναι τα θύματα της απάτης, αποφάσισαν να πουλήσουν ένα καρτ και επέλεξαν να βάλουν την αγγελία τους στο διαδίκτυο.

Πράγματι υπήρξε ανταπόκριση, ωστόσο οι δύο φίλοι δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι αντί να αποκομίσουν 2.000 ευρώ από την πώληση που ήθελαν να κάνουν, θα βρίσκονταν και χρεωμένοι με 2.500 ευρώ.

Ο ενδιαφερόμενος βρέθηκε, μέσω διαδικτύου πάντα, μόνο που προφασίστηκε πρόβλημα με την κατάθεση των χρημάτων και ζήτησε από τους δύο φίλους να του καταθέσουν το χρηματικό ποσό μέσω του western union, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» ο λογαριασμός και να προχωρήσει η αγοραπωλησία.

Οι δύο φίλοι έκαναν την κατάθεση των χρημάτων, όμως το «πρόβλημα» δεν λύθηκε και τους ζητήθηκε να προχωρήσουν και σε νέα κατάθεση χρηματικού ποσού 1500 ευρώ. Πράγματι, έγινε και η δεύτερη κατάθεση των χρημάτων, τα οποία φέρεται ότι απέσπασε ο δήθεν ενδιαφερόμενος αγοραστής και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.


Οι δύο φίλοι όταν κατάλαβαν ότι εξαπατήθηκαν, έσπευσαν και κατήγγειλαν το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, που ξεκίνησε την διενέργεια έρευνας και σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία παραπέμπουν σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις στην Αμερική, ενώ για την υπόθεση θα ενημερωθεί και η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μαρία Καραμπάτση
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ