2013-11-22 16:59:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Απόψε η Σοφία Αρβανίτη στο Disco Room
Μία αγαπημένη και πολύ δημοφιλή καλλιτέχνιδα της δεκαετίας του ’90, την Σοφία Αρβανίτη που το τραγούδι «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια» που είχε γράψει για τη φωνή της ο Μιχάλης Ρακιντζής έμελλε να μείνει κλασικό και να ακούγεται το ίδιο ευχάριστα ως σήμερα, θα φιλοξενήσει για μία και μοναδική μουσική βραδιά έκπληξη το Disco Room της Πάτρας αυτή την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 στις 11 το βράδυ.

Όπως είπε στο thebest ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, υπεύθυνος του Disco Room, είναι η 1η φορά που στο αγαπημένο ντίσκο κλαμπ των Πατρινών θα εμφανιστεί και θα τραγουδήσει σε μία ξεχωριστή live βραδιά η Σοφία Αρβανίτη, η οποία αξίζει να θυμίσουμε ότι κατά το παρελθόν, την περίοδο της μεγάλης ακμής της καριέρας της είχε δώσει αρκετές συναυλίες στην Πάτρα, όπως στο γήπεδο της Παναχαικής.

Η Σοφία Αρβανίτη που είναι γεννημένη στην Αθήνα πριν από 45 χρόνια, άρχισε να διακρίνεται στον χώρο του Ελληνικού ποπ τραγουδιού στα τέλη της δεκαετίας του ’80, με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο να υπογράφει τα τραγούδια του πρώτου της δίσκου, "Τ' όνομά μου είναι Σοφία", με κυριότερη επιτυχία το ποπ τραγούδι "Σοκολατί".


Μετά από αυτήν την επιτυχία, η Σοφία Αρβανίτη άρχισε να δέχεται προτάσεις από γνωστά νυχτερινά κέντρα όπως ο "Διογένης" όπου συνεργάστηκε με τον Νίκο Καρβέλα, την Πωλίνα, την Αλέξια και τον Δάκη.

Η συνεργασία της πάντως με τον δημοφιλή Μιχάλη Ρακιντζή την περίοδο (1990-1993) σφράγισε την μουσική της πορεία και την ανέδειξε στις πιο δημοφιλείς νέες τραγουδίστριες της εποχής εκείνης. Η Σοφία Αρβανίτη και ο Μιχάλης Ρακιντζής ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά ζευγάρια της δεκαετίας του ‘90, όπως ο Νίκος Καρβέλας με την Άννα Βίσση, τόσο στη μουσική σκηνή, όσο και στη ζωή.

Το πρώτο αποτέλεσμα της επιτυχημένης και δημιουργικής συνεργασίας τους ήταν ο πλατινένιος δίσκος "Μη μου μιλάς για καλοκαίρια", απ’ όπου έγινε τεράστια επιτυχία το ομώνυμο τραγούδι. Άλλα πετυχημένα τραγούδια από τον ίδιο δίσκο ήταν τα "Δεν μένει εδώ", "Σαν πρώτη φορά", "Έτσι κι αλλιώς", "Κάπου κάπου" και άλλα.

Το επόμενο αποτέλεσμα της συνεργασίας Μιχάλης Ρακιντζή-Σοφίας Αρβανίτη ήταν ο δίσκος «Παράφορα» όπου η τραγουδίστρια επιχείρησε να πειραματιστεί σε μια νέα μόδα, που γινόταν όλο και πιο δημοφιλής, το λαϊκό. Ο Μιχάλης Ρακιντζής ικανοποίησε την επιθυμία της στα τραγούδια "Φύγαμε" (ελαφρώς λαϊκή ενορχήστρωση) και "Αυτόφωρο" (με ανατολίτικα στοιχεία), πράγμα που όμως δεν έφερε την αναμενόμενη επιτυχία.

Άξια αναφοράς ήταν η συμμετοχή της σπουδαίας Βρετανίδας τραγουδίστριας Μπόνι Τάιλερ στο κομμάτι "Πεθαίνω στην ερημιά - The desert is in your heart", ένα κομμάτι με ροκ και ανατολίτικα στοιχεία, που ακούστηκε και αγαπήθηκε πολύ και βοήθησε στο να γίνει ο δίσκος πλατινένιος. Στα ραδιόφωνα ακούστηκε πολύ και το κομμάτι "Μπλέχτηκα".

Μετά το 2003 η Σοφία Αρβανίτη σταμάτησε να έχει δισκογραφική παρουσία, ωστόσο το 2010 επέστρεψε δυναμικά στις καλλιτεχνικές επάλξεις με το δίσκο «Χωρίς Retouce» με τραγούδια του Ανδρέα Λάμπρου, απ’ όπου ξεχώρισε το «Παίξε μουσική δυνατά».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ