2013-11-23 01:48:06
Φωτογραφία για ΗΑΕ: Το θαύμα της αμυντικής της βιομηχανίας… Al Tariq
Στην παραγγελία ύψους 500 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για μη ανακοινωθέντα αριθμό συλλογών ακριβείας Al Tariq προχώρησαν κατά τη διάρκεια της διεθνούς αεροπορικής κυβέρνησης ...Dubai Air Show 2013 οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Η συλλογή ακριβείας Al Tariq, που κατασκευάζεται από την εμιρατινή εταιρία Tawazun Dynamics στο πλαίσιο συνεργασίας της με τη νοτιοαφρικανική Denel Dynamics (αποτελεί έκδοχο του όπλου Umbani που έχει αναπτύξει η δεύτερη), προσαρμόζεται σε βόμβες γενικής χρήσης Mk. 81 (250 λιβρών – 113 κιλών), Mk. 82 (500 λιβρών – 225 κιλών) και Mk. 83 (1.000 λιβρών – 454 κιλών). Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλλογές Al Tariq προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από τα μαχητικά Mirage 2000-9 που επιχειρεί η Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η συλλογή Al Tariq που ενσωματώνει σύστημα υβριδικής (GPS/INS) καθοδήγησης μετατρέπει τις βόμβες γενικής χρήσης σε ανεμοπορούντα όπλα ακριβείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ημέρα και νύκτα και σε όλες τις καιρικές συνθήκες
. Οι χρήστες μπορούν να βελτιώσουν την ακρίβεια στόχευσης με τη χρήση απεικονιστή υπερύθρων (IIR: Imaging Infra-Red) με δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης στόχου (ATR: Automatic Target Recognition) ή εντοπιστή ημιενεργού λέιζερ. Το Al Tariq μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με πυροσωλήνα προσέγγισης για την προσβολή στόχων περιοχής σε συνδυασμό με πυροκεφαλή θραυσματοποίησης.

Συνολικά η Tawazun Dynamics παράγει οκτώ διαφορετικές διαμορφώσεις της συλλογής (που επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέξουν την καταλληλότερη ανάλογα με τις επιχειρησιακές τους απαιτήσεις) που όλες τους είναι εύκολα και ταχέως προσαρμοζόμενες στις βόμβες.

defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ