2013-11-23 14:53:18
Φωτογραφία για Πάτρα: Παρουσία φορέων και πλήθος κόσμου τα εγκαίνια του Forum Ανάπτυξης 2013 - Δείτε φωτο
Την πρόθεση τους να συμβάλουν και να υποστηρίξουν την εξωστρέφεια, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, οικονομικής, επιχειρηματικής και παραγωγικής ζωής του τόπου, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φορέων στη διάρκεια των εγκαινίων του πολυσυνεδρίου Forum Ανάπτυξης 2013- 16ο Money Show Πάτρας, το οποίο φέτος έχει ως θέμα «Εξωστρέφεια Παντού».

Τα εγκαίνια τέλεσε στις 10:00 το πρωί σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου στον ημιώροφο του Ξενοδοχείου Αστήρ Πάτρας, στον ειδικά διαμορφωμένο Εκθεσιακό χώρο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τους διοργανωτές, επισημαίνοντας ότι πλέον το πολυσυνέδριο έχει γίνει θεσμός για την Πάτρα, την περιφέρεια και ολόκληρη τη χώρα.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Παναγιώτης Γιαλένιος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στο φετινό πολυσυνέδριο, επεσήμανε ότι το Forum είναι για 16η φορά «παρών», καθώς επέλεξε να μην υποστείλει τη σημαία της παρέμβασής του λόγω της κρίσης
. «Η κοινωνία έχει κάτι να πει και αυτό θα αποδειχθεί σε όλη τη διάρκεια των εργασιών, στις οποίες θα κατατεθούν προτάσεις και ιδέες για την εξωστρέφεια», ανέφερε ο κ. Γιαλένιος και ανακοίνωσε το νέο άνοιγμα του πολυσυνεδρίου στη δικτύωση με τις αναδυόμενες οικονομίες που θα διευρύνει τους ορίζοντες της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του πολυσυνεδρίου, το οποίο όπως είπε, επιμένει προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι η ανάπτυξη, η παραγωγή και η ανασυγκρότηση. «Πρέπει να σκεφτόμαστε παγκόσμια για να δρούμε τοπικά και να δημιουργούμε διεθνείς συμμαχίες», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας και προσέθεσε «ως Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή θέσαμε σε προτεραιότητα την εξωστρέφεια στην επιχειρηματικότητα, στις συνεργασίες με τους ευρωπαίους εταίρους, στον τρόπο σκέψης. Έχει ήδη ξεκινήσει ο διάλογος για το σχεδιασμό του νέου αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας, το οποίο εστιάζει στην αναδιοργάνωση του παραγωγικού ιστού», είπε.

Ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος και Ιόνιων Νήσων, Μανώλης Αγγελάκας, τόνισε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στο πολυσυνέδριο, θέλοντας να αναδείξει τις πολιτικές σε τρία σημαντικά ζητήματα, με αναπτυξιακό χαρακτήρα, στα δάση, στο περιβάλλον και στην πολιτική προστασία. Όσον αφορά στην εξωστρέφεια, ο κ. Αγγελάκας τόνισε πως «η Ε.Ε. δια μέσω της κας Μέρκελ αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού. Κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον και εντείνουμε τις προσπάθειες για να κατακτήσουμε τις διεθνείς αγορές».

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς επεσήμανε από την πλευρά του, ότι το πολυσυνέδριο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της κρίσης και της αναδίπλωσης αναδεικνύει ένα σημαντικό θέμα, την εξωστρέφεια σε όλους τους τομείς που όπως τόνισε, δεν αποτελεί μόνο κοινωνική επιταγή, αλλά και προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Επίσης, ο κ. Δημαράς μίλησε για τους τρόπους δράσης της Τ.Α. και ενθάρρυνσης του δημότη να συμμετέχει στα κοινά.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Τσουμπέλης, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις της περιοχής έχουν κάνει σημαντικά βήματα εξωστρέφειας, χαράσσοντας συγκεκριμένη στρατηγική με υγιείς συνεργασίες.

Τέλος, εκ μέρους του ΟΤΕ, κεντρικού χορηγού του πολυσυνεδρίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Αριστ. Πανταζόπουλος ευχήθηκε όλες οι απόψεις που θα κατατεθούν στο Forum να καταλήξουν σε εξωστρεφείς δράσεις. Όπως τόνισε, ο ΟΤΕ υπηρετεί τις τεχνολογίες αιχμής που υποστηρίζουν εξωστρεφή ανάπτυξη.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ

Μεταξύ άλλων στα εγκαίνια παρέστησαν, οι βουλευτές, Ν. Νικολόπουλος και Αθ. Νταβλούρος, ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας, Α. Παναγιωτόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων, Α. Καράβολας, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ, Κ. Πλατυκώστας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Γ. Σουβαλιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημ. Συμβούλιο, Δ. Κατσικόπουλος, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, επιμελητηριακοί σύμβουλοι, κ.α.

Μεταξύ των παρισταμένων στα εγκαίνια του Forum ο Sr. Makgetla, Πρέσβης Νοτίου Αφρικής στην Ελλάδα.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ