2013-11-23 20:05:07
Φωτογραφία για Κατηγορoύνται για φόνο εξ αμελείας για τον πνιγμό του ζευγαριού στην Ποταμούλα
Ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες από τη φονική κακοκαιρία στην Ποταμούλα την Παρασκευή στα Δικαστήρια.

Η νύχτα τρόμου που έζησαν οι κάτοικοι του χωριού στις 2 Οκτωβρίου 2008, άφησε πίσω της δυο νεκρούς και τεράστιες καταστροφές αφού λόγω της έντονης βροχόπτωσης υπερχείλισε χείμαρρος καταστρέφοντας ένα ολόκληρο χωριό. Τουλάχιστον 40 σπίτια του χωριού και καταστήματα υπέστησαν ζημιές αφού πλημμύρισε τα εσωτερικό τους, ενώ οικοσκευές παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στους δρόμους του χωριού. Στάνες πλημμύρισαν και πνίγηκαν ζώα και πουλερικά.

Το νερό του χειμάρρου έφτανε τα τρία μέτρα και ο κόσμος φώναζε τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων για να δουν αν ζουν ή αν παρασύρθηκαν από τα νερά.

Ένα ζευγάρι ο Γιώργος και η Σταυρούλα Παπαθανάση παρασύρθηκαν από τα νερά την ώρα που προσπαθούσαν με το αγροτικό τους αυτοκίνητο να περάσουν μια από τις γέφυρες της περιοχής, η οποία είχε καλυφθεί από τα νερά. Το ΙΧ εντοπίσητκε μόλις υποχώρησαν τα νερά σε απόσταση 2 χιλ από το σημείο, ενώ η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε αρκετά χιλ μακριά κοντά στη Σαριάδα. Η γυναίκαι εντοπίστηκε μια 5 ημέρες αργότερα στη λίμνη της Στράτου. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο χωριό της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα ενώ το επόμενο πρωί έφτασαν στην Ποταμούλα άνδρες της 1η ΕΜΑΚ από την Αθήνα.


Δυστυχώς δεν υπήρχε φυσικό εμπόδιο να συγκρατήσει το χείμαρρο, καθώς το δάσος που βρίσκονταν στο χωριό καταστράφηκε από την πυρκαγιά το περασμένο καλοκαίρι.

Η Εισαγγελία Αγρινίου αμέσως διέταξε αυτεπάγγελτη έρευνα για τα αίτια της καταστροφής και του πνιγμού των δυο ανθρώπων στον τότε αντινομάρχη υπεύθυνο για τα έργα στο νομό και τον τότε προϊστάμενο της ΔΕΣΕ Πατρών για φόνο εξ αμέλειας. Η έρευνα της Εισαγγελίας επιρρίπτει ευθύνες για τις κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στο ρέμα.

Η δίκη είχε οριστεί για την περασμένη Παρασκευή αλλά λόγω της υπόθεσης των δυο εφοριακών που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος αναβλήθηκε για τις 20 Φεβρουαρίου 2014.

agrinionet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ