2013-11-24 08:39:06
Φωτογραφία για Ταγματάρχης εκπαιδευτής της Χρυσής Αυγής
Ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του στην Αγριά Βόλου αξιωματικός του στρατού ξηράς που συνελήφθη για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Εκτός από πιστόλια, σφαίρες και άλλα όπλα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εντόπισαν υλικό της Χρυσής Αυγής, αλλά και πλήθος αντικειμένων με σύμβολα της χούντας!

Πρόκειται για τον ταγματάρχη Ιδομενέα Κατάκη, που υπηρετεί στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών Βόλου, ο οποίος συνελήφθη προχθές κάτω από άκρα μυστικότητα. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το σύνολο του υλικού που βρέθηκε στο σπίτι του, καθώς, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο «Εθνος» ότι ο 51χρονος εκπαίδευε χρυσαυγίτες της Μαγνησίας στα όπλα και στη σκοποβολή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 51χρονος διατηρούσε στενές σχέσεις με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Μαγνησία, Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Οπως έγινε γνωστό, πριν από λίγες μέρες έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ. πληροφορίες ότι ο ταγματάρχης κατέχει παράνομα ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Σκόρπιον. Ο στρατιωτικός τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και τελικά την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του, στο στρατόπεδο.


Ευρήματα από τις έρευνες στο σπίτι του ταγματάρχη

Ευρήματα από τις έρευνες στο σπίτι του ταγματάρχη

Οι έλεγχοι έφεραν στο φως ένα πιστόλι CZ των 9 mm, χωρίς γεμιστήρα, ένα πιστόλι BAYARD των 7,65 με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, ένα πιστόλι φωτοβολίδων τύπου στυλό, γεμιστήρες και θήκες που περιείχαν συνολικά 167 φυσίγγια, 14 φυσίγγια των 9 mm, δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και δίκαννο), οι άδειες των οποίων είχαν λήξει, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer), μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, κυνηγετικό μαχαίρι, τρεις ξιφολόγχες και 33 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Επίσης, βρέθηκαν DVD μέσα σε θήκη, με εντυπωμένες εικόνες της Χρυσής Αυγής, διάφορα αντικείμενα, όπως πόστερ, κούπες, κανάτες, πετσέτα, αναπτήρες με το έμβλημα της 21ης Απριλίου, ενώ σε μερικά από αυτά αναγράφεται «Χρυσή Αυγή Κρήτης», καπέλο τύπου τζόκεϊ, με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής, 10 βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στο μικροσκόπιο

Το σύνολο του οπλισμού κατασχέθηκε και ήδη έχει αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις. Ο αξιωματικός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο στρατιωτικό εισαγγελέα.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να διακριβωθεί η προέλευση και ο τρόπος κτήσης του παράνομου οπλισμού. Ολα τα ευρήματα εστάλησαν άμεσα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε να διερευνηθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι ότι ο ταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Scorpion 9 χιλιοστών. Ηταν άλλωστε η πληροφορία που σήμανε άμεσα συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., αφού το συγκεκριμένο όπλο έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές σε τρομοκρατικές και εγκληματικές ενέργειες.

Ο ίδιος ο Ιδομενέας Κατάκης φέρεται να έχει παραδεχτεί κατά την κατάθεσή του στις Αρχές ότι πράγματι είχε αγοράσει το υποπολυβόλο όπλο Scorpion. «Το είχα αγοράσει στα ελληνοσκοπιανά σύνορα με σκοπό να το χρησιμοποιήσω για στρατιωτική εκπαίδευση. Το χρησιμοποίησα στις ασκήσεις και στη συνέχεια το πέταξα στη θάλασσα», είναι σύμφωνα με πληροφορίες όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς ο 51χρονος.

Οι πληροφορίες για τη «δράση» του, αλλά και η κατάθεσή του εγείρουν ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές: από ποιους αγόρασε το Σκόρπιον, για ποιο λόγο και πού το χρησιμοποίησε για να το πετάξει αργότερα; Είναι μερικές μόνο από τις απαντήσεις που αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Μαρία Ψαρά - Λευτέρης Μπιντέλας

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ 32Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ

Θαυμαστής της χούντας και «πρωτοπαλίκαρο» της οργάνωσης

Η Διοίκηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών έπεσε από τα... σύννεφα όταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης τούς ειδοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ότι έπειτα από έρευνα βρέθηκε αδήλωτος οπλισμός και υλικά της Χρυσής Αυγής στην κατοχή του ταγματάρχη Ιδομενέα Κατάκη, διοικητή του Λόχου Διοικήσεως της Σχολής.

Κοινώς έκαναν τον «ψόφιο κοριό» σε μία από τις πιο νευραλγικές ταξιαρχίες των Ειδικών Δυνάμεων και ας ήταν το «κοινό μυστικό» της μονάδας ότι «ο Ιδομενέας είναι από τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής». Αλλωστε δεν το έκρυβε ούτε ο ίδιος, όπως και τόσοι άλλοι εν ενεργεία στρατιωτικοί που εξακολουθούν να πλημμυρίζουν το Διαδίκτυο με σχόλια υπέρ της Χρυσής Αυγής και βωμολοχίες εναντίον των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.

Και, φυσικά, η Διοίκηση της 302ης Ταξιαρχίας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μετά την ενόχληση - ειδοποίηση της Αντιτρομοκρατικής δεν ανησύχησε, ούτε έκανε κάποια πρώτη έρευνα στο εσωτερικό της μονάδας, αλλά συνέχισε τον «μακάριο» ύπνο της γυρίζοντας από την άλλη πλευρά του προσκέφαλου της.

Για άλλη μία φορά κυριάρχησε η βασική αρχή του Στρατού: «Μη σκαλίζεις τις στάχτες».

Ωστόσο, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έβγαλε στην... αναφορά τον χρυσαυγίτη ταγματάρχη ανακοινώνοντας τα ευρήματά των ερευνών της, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συνεννόηση με τις Ενοπλες Δυνάμεις, που πριν από μερικές εβδομάδες δήλωναν με αυτοπεποίθηση: «Δεν εμπλέκονται εν ενεργεία στελέχη μας στην εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής».

Στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και οι... πέτρες γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος ταγματάρχης ήταν χρυσαυγίτης. Ανοιχτά μιλούσε στους συναδέλφους του -προϊσταμένους και υφισταμένους- υπέρ της Χρυσής Αυγής καθώς και του απριλιανού πραξικοπήματος. Σύμφωνα πάντα με τους συναδέλφους του, που αυτοί δεν έπεσαν από τα σύννεφα όπως η διοίκηση της μονάδας, ο Ιδομενέας Κατάκης έκανε ανοιχτές συζητήσεις εντός και εκτός μονάδας για τα «ευεργετήματα» της χούντας, την «παλικαριά» του Ν. Τερτιλή, το «φιάσκο» του Πολυτεχνείου και την «άδικη», όπως τη χαρακτήριζε, «προφυλάκιση» του «αρχηγού», εννοώντας τον Ν. Μιχαλολιάκο.

Σύμφωνα με στελέχη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, κατά καιρούς ο Ιδομενέας Κατάκης αυτοδιαφημιζόταν ότι συμμετείχε στην εκπαίδευση χρυσαυγιτών, ενώ είχε απευθείας επαφή με κορυφαία μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, μετά τη δημοσιοποίηση των ευρημάτων της Αστυνομίας ο Δ. Αβραμόπουλος ζήτησε να κινηθεί και η Στρατιωτική Δικαιοσύνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εάν προκύψουν ποινικές ευθύνες ο εν λόγω ταγματάρχης θα αποπεμφθεί από τις Ενοπλες Δυνάμεις.... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ