2013-11-24 08:43:29
Φωτογραφία για ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ (VIDEO)
Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά

Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται για σήμερα Κυριακή, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά, καθώς και στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων).

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές, θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, αλλά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Τη Δευτέρα τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, καθώς και στη Θράκη (μέχρι το πρωί), στο ανατολικό Αιγαίο (μέχρι το απόγευμα) και στα Δωδεκάνησα (μέχρι αργά το βράδυ).


Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (σε υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρων).

Από την Τρίτη θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, από βορρά προς νότο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σχεδόν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ