2013-11-24 12:56:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο καιρός αγριεύει αλλά η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει παγωμένη - Που κυμαίνονται οι τιμές
Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινούνται ακόμα, στην πόλη της Πάτρας, οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης. Παρά το γεγονός ότι διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη, οι Πατρινοί, στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν αγοράσει ακόμα πετρέλαιο.

Όπως εξηγούν βενζινοπώλες της περιοχής δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που κρατούν ακόμα «παγωμένη» την αγορά. Κατά πρώτον, ο συγκυριακός, που αφορά στην γλυκό καιρό που κάνει έως τώρα, και κατά δεύτερον, ο βασικός, που αφορά την έλλειψη χρημάτων.

Οι εκτιμήσεις πάντως, όσων βενζινοπωλών κάνουν λόγο για αναθέρμανση της κίνησης από Δευτέρα οπότε και αναμένεται να πλήξει την περιοχή το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας. Τα πρατήρια είναι εφοδιασμένα με αρκετές ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης, από την στιγμή που ενημερώθηκαν για την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, καθώς οι ιδιοκτήτες τους εκτιμούν ότι τα αποθέματα των καταναλωτών από πέρυσι έχουν εξαντληθεί.


Αυτή την στιγμή στην πόλη των Πατρών η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται περίπου στο 1,25 ευρώ στην Πάτρα. Στην Κάτω Αχαΐα έχουν καταγραφεί τιμές που ξεκινούν από το 1,20 ενώ στο Αίγιο προσεγγίζει το 1,30 ευρώ. Τέλος στα ορεινά του Νομού Αχαΐας η τιμή φθάνει μέχρι και 1,35 ευρώ. Οι πολίτες που δικαιούνται επίδομα λαμβάνουν περίπου 35 λεπτά ανά λίτρο που θ’ αγοράσουν.

Γενικά, λόγω των αλλαγών που υπάρχουν φέτος στον υπολογισμό του επιδόματος, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν σε σχέση με την περσινή τραγική χρονιά οπότε και την Πάτρα είχαν μειωθεί κατά 70%.

Πάντως παράγοντες της αγοράς συνιστούν στους συμπολίτες να μην παρασυρθούν από την είσπραξη της, μικρής ούτως ή άλλως προκαταβολής, καθώς στην περίπτωση που δεν συγκεντρώσουν τελικά το σύνολο του ποσού που απαιτείται για το πετρέλαιο που χρειάζονται, θα μπουν σε περιπέτειες.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν λυπούν και τα προβλήματα στην καταβολή των επιδομάτων θέρμανσης καθώς και στην πόλη μας έχουν καταγραφεί περιστατικά μη καταβολής των χρημάτων από την περσινή σεζόν.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ