2013-11-24 12:57:05
Φωτογραφία για Βιταμίνη Κ και αντιπηκτικά
από τον Γιάννη Δημακόπουλο

Μπορεί η πρόσληψη βιταμίνης Κ από την τροφή σας να επηρεάσει τη πήξη του αίματος σας αν λαμβάνετε αντιπηκτική θεραπεία; Ναι, μπορεί. Για αυτό το λόγο αν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή με αντιπηκτικά τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα βιταμίνης Κ που λαμβάνετε από την τροφή σας ή από τυχόν συμπληρώματα διατροφής.

Βιταμίνη Κ και αντιπηκτικά

Αν η προσλαμβανόμενη ποσότητα βιταμίνης Κ από την τροφή σας δεν είναι σταθερή αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη πήξη του αίματος σας και να κάνει τη θεραπεία λιγότερο αποτελεσματική, ακόμα και επικίνδυνη. Για αυτό χρειάζεται να είσαστε προσεκτικοί όσο αναφορά τη πρόσληψη σε βιταμίνη Κ.

Η βιταμίνη Κ συναντάται σε μεγάλες ποσότητες στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως για παράδειγμα το μπρόκολο, το λάχανο αλλά και σε πολλά άλλα τρόφιμα. Η βιταμίνη Κ παίζει σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική πήξη του αίματος. Η αντιπηκτική αγωγή χρησιμοποιείται για να μειώσει το ρυθμό πήξης του αίματος. Η βιταμίνη Κ, εξαιτίας της συμμετοχής της στη πήξη του αίματος, μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά θα λειτουργήσει η αντιπηκτική αγωγή.


Πως να ρυθμίσετε την αντιπηκτική αγωγή και τη προσλαμβανόμενη βιταμίνη Κ

Να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας και να απευθυνθείτε σε κάποιο διαιτολόγο – διατροφολόγο. Εκείνος θα σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής ανάλογα με τις συνολικές σας ανάγκες το οποίο θα περιλαμβάνει σταθερή πρόσληψη βιταμίνης Κ κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να εναρμονιστεί η διατροφή σας με την αγωγή σας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ