2013-11-25 03:08:06
Φωτογραφία για Από τη μια το wi-fi, από την άλλη οικογένειες χωρίς ηλεκτρικό για χρόνια....
Γράφει ο Ανδρέας Κριτσωτάκης

Μέσα στους επόμενους μήνες, τα πρώτα εκατό αστικά λεωφορεία στην Αθήνα θα... διαθέτουν ελεύθερο wi-fi, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να σερφάρουν κατά τη διάρκεια της μετακίνησης τους με τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Μια κίνηση που γίνεται στην κατεύθυνση της εφαρμογής των όσων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, περί ελεύθερου wi-fi παντού, μέχρι το τελευταίο κορφοβούνι της Ελλάδας, ώστε όλοι ανεξαιρέτως να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ή να ψυχαγωγούνται μέσω διαδικτύου.

Η κίνηση αυτή του κ. Σαμαρά είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί την αρχή μιας σειράς ενεργειών από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για να προσελκύσει τους νέους - όσο αυτό είναι δυνατόν - μιας και όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις και τα... μηνύματα της νεολαίας, το "γαλάζιο" κόμμα, πάσχει στις μικρές ηλικίες.

Τώρα κατά πόσο θα καταφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς να φέρει στους κόλπους του κόμματος νεαρούς ψηφοφόρους, είναι ένα ζήτημα που "σηκώνει" πολύ συζήτηση.


Προσωπικά δε θεωρώ ότι η νεολαία θα "τσιμπήσει" με τέτοιου είδους τεχνάσματα και... καθρεφτάκια.

Γιατί και οι νέοι της χώρας μας βλέπουν γύρω τους εικόνες σκληρές. Εικόνες της κρίσης, που τις είχαμε ξεχάσει για δεκαετίες στην Ελλάδα, αλλα τις βλέπουμε πλέον και πάλι δίπλα μας. Πριν λίγα 24ωρα στον Alpha προβλήθηκε ρεπορτάζ - οδοιπορικό στις φτωχογειτονιές του Περάματος στην Αθήνα. Μόνο εκεί, 1600 οικογένειες ανθρώπων μεροκαματιάρηδων, εργατών που ζούσαν αξιοπρεπώς στην προ κρίσης εποχή, πλέον δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα.

Για πολλούς το ηλεκτρικό ρεύμα έχει κοπεί από τα σπίτια τους για δύο και τρία χρόνια. Μόλις πέσει το σκοτάδι ανάβουν λάμπες και κεριά για να βλέπουν αυτοί και τα παιδιά τους, ενώ για να λειτουργήσει το ψυγείο τους με τα λιγοστά τρόφιμα μέσα, έχουν μια μικρή γεννήτρια.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για πολλές οικογένειες, την ώρα που πολλές χιλιάδες ακόμη βρίσκονται στα όρια του γκρεμού.

"Αυτή είναι η Ελλάδα του 2013, ή του 1950;", αναρωτιέμαι. Δε βαριέσαι. Τουλάχιστον θα έχουμε ελεύθερο internet παντού creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ