2013-11-25 15:56:06
Φωτογραφία για Επίσκεψη του Π. Κουρουμπλή στο Βόλο και στην Κάρδιτσα
Την Παρασκευή 22/11 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επισκέφθηκαν το Βόλο, όπου πραγματοποίησαν... σειρά επαφών και συναντήσεων με φορείς της περιοχής.

Ειδικότερα, στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου οι βουλευτές πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διοικητή και τους εργαζομένους, κατά την οποία ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, κυρίως το πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Εν συνεχεία οι βουλευτές επισκέφθηκαν ιδρύματα της περιοχής, όπως το Γηροκομείο, το Ορφανοτροφείο, την ΕΛΕΠΑΠ, αλλά και τους Συλλόγους Τυφλών και ΑμεΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι «η χώρα ζει σε συνθήκες υγειονομικής φτώχειας και υγειονομικού αποκλεισμού, καθώς πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί τις δαπάνες για την υγεία κόστος, αλλά κοινωνική επένδυση. Η υγεία και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι για εμάς προτεραιότητα». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα για τη συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου Βόλου, καθώς και άλλων 50 Γηροκομείων πανελλαδικά, λόγω έλλειψης πόρων, χρεών προς το ΙΚΑ και καθυστερήσεων του ΕΟΠΠΥ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τα εν λόγω ιδρύματα. Τόνισε την ανάγκη να βρεθεί αμέσως λύση για τη συνέχιση κάλυψης των νοσηλίων των περιθαλπόμενων.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο κρίσιμο ζήτημα του φαρμάκου, ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε: «Ο Υπουργός αύξησε την τιμή 265 πρωτοτύπων φαρμάκων επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό κατά 150 εκ. ευρώ προς όφελος των πολυεθνικών του φαρμάκου, χωρίς προηγουμένως να φέρει το θέμα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Τους καλώ έστω και τώρα να φέρουν πρόταση για μείωση των τιμών στα φάρμακα υψηλού κόστους ή να αυξήσουν το ποσοστό έκπτωσης στα φάρμακα υψηλού κόστους προς τον ΕΟΠΥΥ. Θέλουν να πλημμυρίσουν την Ελλάδα με γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας που δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Η πολιτική του Υπουργού είναι να υποβαθμίσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να απολύσει του γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με απώτερο σκοπό να οδηγηθούν τελικώς οι ασφαλισμένοι στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα».

Το Σάββατο 23/11 ο Π. Κουρουμπλής και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Ν. Μιχαλάκης επισκέφθηκαν την Καρδίτσα, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Στη συνάντηση με το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ συζητήθηκαν προβλήματα όπως οι δραστικές περικοπές στο χώρο της ειδικής αγωγής, οι ελλείψεις στις δομές ημιαυτόνομης διαβίωσης, προβλήματα σχετικά με τα ΚΕΠΑ και το ζήτημα των περικοπών κοινωνικών δικαιωμάτων, ακόμα και της διανομής τροφίμων στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

Με τον Εμπορικό Σύλλογο συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την έλλειψη χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα καθώς και η μη κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε επαγγελματίες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ λόγω της αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου συζητήθηκαν η ανεξέλεγκτη πλέον αύξηση της ανεργίας, το ευρύτερο ζήτημα της κατεδάφισης κάθε έννοιας εργασιακού πολιτισμού, καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, μεταξύ των οποίων και των ΑμεΑ. Τόνισαν την ανάγκη για μια διαφορετική πολιτική με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των εργαζομένων, δίνοντας έμφαση στο θέμα της κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των επαγγελματιών του ΟΑΕΕ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΑΝΕΒΗΚΕ» Ο ΜΙΤΣΕΛ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΑΝΕΒΗΚΕ» Ο ΜΙΤΣΕΛ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ