2013-11-25 16:07:15
Φωτογραφία για Η λαχτάρα της καρδιάς μου είναι να γίνει καλά η Μυρτώ, λέει η 16χρονη Σοφία
Η Μυρτώ, η ιστορία της οποίας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, βρίσκεται στη Βοστώνη από τον περασμένο Ιούνιο.

Καθημερινά δίνει μάχη για την υγεία της στο θεραπευτήριο «Σπόλτιγκ» της Βοστώνης αλλά κανείς πριν την Σοφία Λαμπροπούλου δεν είχε τολμήσει ακόμη να κάνει κάτι ουσιαστικό. «Κάτι πρέπει να κάνω να βοηθήσω τη Μυρτώ» είπε η 16χρονη Σοφία στον εαυτό της και στους γονείς της, Γιώργο και Ελισάβετ. Και το έκανε «Όλα ξεκίνησαν όταν πήγα και την είδα»…

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της Σοφίας, της μίλησε για την Μυρτώ.

«Πήγα και την είδα την Μυρτώ, μίλησα με την μητέρα της και την ρώτησα αν υπάρχει κάποιο μηχάνημα με το οποίο θα μπορούσε να συνεννοηθεί και μου είπε πως από το νοσοκομείο της είπαν πως υπάρχει αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα να το αγοράσουν. Κι είπα πως κάτι πρέπει να κάνω, οπότε οργάνωσα μερικά παιδιά, κάναμε την ομάδα ‘Φίλοι της Μυρτώς’ κι έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια και πηγαίνουμε συχνά και την επισκεπτόμαστε» αναφέρει η ίδια.


Το πώς αισθάνθηκε όταν πρωτοείδε την Μυρτώ; «Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, ήταν πολύ δύσκολο να δω ένα κορίτσι στην ηλικία μου να μην μπορεί να μιλήσει, να μην πηγαίνει στο σχολείο, να μην περπατάει» εξομολογείται η Σοφία Λαμπροπούλου.

Η ίδια δηλώνει σίγουρη για το αποτέλεσμα: «Γνώριζα πως όταν οργανώσω κάτι, πολλοί άνθρωποι όχι μόνο στη Βοστώνη, αλλά παντού στην Αμερική, στην Ελλάδα, θα με βοηθούσαν να βοηθήσουμε τη Μυρτώ». Γι’ αυτό και πήγε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.

Η μητέρα της, Ελισάβετ Παπασλή, αλλά και ο παππούς της, ο Δημήτρης Παπασλής, διετέλεσαν πρόεδροι της Ομοσπονδίας. «Πήγα στην Ομοσπονδία και τους είπα γεια σας είμαι η Σοφία και θέλω να κάνω αυτό για να βοηθήσω τη Μυρτώ. Έχω οργανώσει μία ομάδα από παιδιά που θέλουν να μαζέψουν 25 χιλιάδες δολάρια για να αγοράσουμε αυτό το μηχάνημα για την Μυρτώ, κι όλοι ψήφισαν να μας βοηθήσουν και τώρα με βοηθάει πάρα πολύ η Μαρία Σπυριδοπούλου, κι έτσι άνοιξε λογαριασμό η Ομοσπονδία» θυμάται η 16χρονη.

«Η λαχτάρα της καρδιάς μου είναι να γίνει καλά η Μυρτώ»

Η αντίδρασή της όταν έμαθε ότι μέσα σε λιγότερο από 15 μέρες συγκεντρώθηκαν 60 χιλιάδες δολάρια; «Αυτό είναι πολύ φοβερό, δεν φαντασθήκαμε πως θα μαζεύαμε τόσα πολλά χρήματα μέσα σε μιάμιση εβδομάδα. Η λαχτάρα της καρδιάς μου είναι να γίνει καλά η Μυρτώ και θέλω να καταλάβει πως όλοι την αγαπούμε και θέλουμε να την βοηθήσουμε και θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό της»!

Η Σοφία ομιλεί τέλεια την ελληνική γλώσσα: «Έμαθα τα Ελληνικά στο σπίτι με την μαμά, τον μπαμπά, τη γιαγιά και τον παππού, στο σπίτι μιλούμε πάντοτε Ελληνικά».

Είναι στην 11η τάξη στο κορυφαίο σχολείο Boston Latin Academy. Δεν ξέρει ακόμα τι θέλει να σπουδάσει, αλλά «εύχομαι κάτι με πολιτικά, μου αρέσει η πολιτική πάρα πολύ».

Πηγή: ρεπορτάζ του Θεόδωρου Καλμούκου στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ