2013-11-25 20:41:06
Φωτογραφία για Καρτ Ρετρό: Αγώνας Επίδειξης εν έτη 1979
Επιμέλεια: Γιάννης Γκρίλλας

Το ταξίδι του Kartnews στο ένδοξο παρελθόν του καρτ συνεχίζεται, με μια βόλτα στο μακρινό 1979 και σε έναν αγώνα επίδειξης με άρωμα Ευρώπης Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1979 και ενώ οι περισσότεροι έχουν επιλέξει τις παραλίες για να δροσιστούν, κάποιοι αμετανόητοι καρτίστες συνεχίζουν να ακολουθούν το πάθος τους στις πίστες παρά τις υψηλές θερμοκρασίες τις εποχής!

Ένα κυριακάτικο πρωινό ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ), αποφασίζει να διοργανώσει έναν αγώνα επίδειξης στην πίστα της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, με καλεσμένους τους Αυστριακούς πιλότους της αγωνιστικής ομάδας ''Snider Team'', που μαζί τους έφεραν έναν αέρα από το Παγκόσμιο καρτ, στην Ελλάδα και αγωνιστικό εξοπλισμό που μέχρι τότε ήταν απλησίαστος για τα ελληνικά δεδομένα!

Η αποστολή των Αυστριακών πιλότων αποτελούσαν οι: Tony Zojerl, Anton Klaus, Max Lauda, Paul Hans και ο πιλότος από τις Φιλιππίνες Popong Antolong.


Εκτός από τους διεθνούς φήμης καρτίστες, στην πίστα εκείνη τη μέρα βρέθηκαν και οι πιλότοι Κωνσταντόπουλος Βασίλης και Φαμπιάτος Παναγιώτης από την Αθήνα, όπως επίσης και οι Θεσσαλονικείς Κυρίτσης Κωνσταντίνος, Μωραϊτόπουλος Χρήστος και Κυρλαγκίτσης Τάσος.

Όλοι μαζί οι πιλότοι, έδωσαν στη συνέχεια έναν αγώνα επίδειξης σε τρία σκέλη των 20 γύρων, όπου κυριάρχησαν οι Αυστριακοί.

Η κατάταξη εκείνου του φιλικού αγώνα ήταν η εξής:

1ος Tony Zojerl (Birel/Parilla)

2ος Anton Klaus (Typhoon/Rotax)

3ος Max Lauda (Birel/Sirio)

4ος Κωνσταντόπουλος Βασίλης (Birel/Parilla)

5ος Κυρίτσης Κωνσταντίνος (Al/Parilla)

6ος Φαμπιάτος Παναγιώτης (..)

7ος Hans Paul (Match/Rotax)

8ος Κυρλαγκίτσης Τάσος (DAP Kart)

9ος Popong Antolong (Sirio/Parilla)

10ος Μωραϊτόπουλος Χρήστος (Birel/Parilla)

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Αλέξανδρο Πολυανίδη, ιδιοκτήτη της πίστας Drive Park στη Θεσσαλονίκη, για το πολύτιμο υλικό που μας διέθεσε, από το προσωπικό αρχείο του πατέρα του Δημήτριου Πολυανίδη και για την βοήθεια.
kartnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ