2013-11-26 00:19:27
Φωτογραφία για Μεικτές τάσεις στη Wall Street
Διέγραψαν μέρος των αρχικών τους κερδών οι δείκτες στη Wall, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα νέα στοιχεία για τη... στεγαστική αγορά μετά την αρχική ευφορία που προκάλεσε η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Η αγορά "ζυγίζει" μία απροσδόκητη πτώση στις εκκρεμείς πωλήσεων κατοικιών για τον Οκτώβριο, αλλά και τη συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν διακυμάνσεις με τον Nasdaq να φτάνει για πρώτη φορά στα 13 χρόνια πάνω από τις 4.000 μονάδες.

Ενώ μένουν να καθοριστούν οι λεπτομέρειες η συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Ιράν "αποτελεί καλό οιωνό, και είναι ένα καθαρό θετικό μήνυμα για τις μετοχές και η σημερινή εικόνα της αγοράς το δείχνει αυτό" ανέφερε ο Terry Sandven υπεύθυνος στρατηγικής στην U.S. Bank Wealth Management.

"Το real estate έχασε την ορμή του, πράγμα που μπορεί να σημάνει υψηλότερα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια, ανέφερε ο Sandven που τόνισε πως ακόμα δεν έχει συντελεστεί η ανάκαμψη στην αγορά ακινήτων.


Ο Dow σημείωσε άνοδο 0,05% στις 16.073 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,15% στις 1.802 ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,08% στις 3.995 μονάδες.

"Το να γίνονται νέα υψηλα σε συνάρτηση με φτωχό εύρος δεν είναι μία υγιείς εικόνα. Παρόλα αυτά η αγορά μπορεί να είναι τόσο εναλλασσόμενη ώστε το φτωχό εύρο να μην φοβίζει κανένα και η αγορά πάντα να επανέρχεται", ανέφερε στο CNBC ο Elliot στρατηγικός αναλυτής αγοράς στο Stifel, Nicolaus & Co.

“Η συμφωνία με το Ιράν έχει δώσει στην αγορά μία σπίθα”, λέει στο Bloomberg o Cam Albright, διευθυντής στο τμήμα επενδύσεων της Wilmington Trust, στην Ουάσινγκτον. “Η συμφωνία αποσύρει ορισμένα από τα risk premium από την αγορά για την ώρα τουλάχιστον και φαίνεται να έχει θετικό αντίκτυπο στις τιμές των μετοχών και να ρίχνει λίγο την τιμή του πετρελαίου".

Η Τεχεράνη συμφώνησε χθες να περιορίσει τις πυρηνικές δραστηριότητές της για έξι μήνες σε αντάλλαγμα για τη χαλάρωση ορισμένων κυρώσεων, ύψους 7 δισ. δολ, που αφορούν στο πετρέλαιο, τον τομέα του Αυτοκινήτου, το χρυσό και τα πολύτιμα μέταλλα. ροβλέπει την άρση κυρώσεων ύψους 7 δισ. δολ.

"Η αγορά δεν είναι απαραίτητα σε εξωπραγματική άνοδο είναι όμως πιθανά πλούσια ενισχυμένη", ανέφερε στο Bloomberg ο Cam Albright, επενδυτικός σύμβουλος στην Wilmington Trust.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις σπιτιών σε εκκρεμότητα μειώθηκαν κατά 0,6% για πέμπτο συνεχή μήνα τον Οκτώβριο σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα έπεσαν κατά 1,6% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012.

Ανοδο 3,79% κατέγραψε η Alcoa και 1,83% η Caterpillar μετά τη σύσταση των αναλυτώ για αγορά των μετοχών των δύο εταιρειών. Ράλι 1,99% για την Delta Air Lines, καθώς η τιμή του αργού υποχωρεί. Απώλειες 0,64% για την Qualcomm, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κινεζική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τον αντι-μονοπωλιακό νόμο.

Η τιμή των μετοχών της Wal-Mart Stores αυξήθηκε 0,78% μετά την ανακοίνωση ότι ο Doug McMillon, ο οποίος είναι επικεφαλής των διεθνών επιχείρησεων, θα διαδεχθεί τον Mike Duke στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου από τη 1η Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, η BlackBerry ανακοίνωσε σήμερα ότι James Yersh θα αντικαταστήσει τον Brian Bidulka στη θέση του οικονομικού διευθυντή, ενώ αποχωρούν επίσης ο γενικός διευθυντής και ο διευθυντής marketing. Το “ξήλωμα” της ηγεσίας της ζημιογόνου εταιρείας ακολουθεί το διορισμό νέου εκτελεστικού διευθυντή νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Boeing σημείωσε απώλειες 2,18%, η International Business υποχώρησε 1,30% ενώ η General Electric σημείωσε πτώση 1,29%.

Πτώση 75 σεντς στο αργό πετρέλαιο παράδοσης Ιανουαρίου στα 94,09 δολάρια το βαρέλι.

Πτώση 0,2% του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου στα 1.241,20 δολάρια η ουγγιά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ