2013-11-26 01:20:07
Φωτογραφία για Στη Βουλή η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής για τα υποβρύχια
του Αιμίλιου Περδικάρη

Στη Βουλή κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Στην πρόταση γίνεται λόγος για τις συμβάσεις επί εποχής Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου στο υπουργείο Άμυνας, αλλά και ειδική μνεία στην εποχή Βενιζέλου, κατά την οποία οι συμβάσεις κυρώθηκαν με νόμο.

Ορίζονται, επίσης, οι στόχοι της πολιτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι απαριθμώνται ως άμεση επαναλειτουργία των ναυπηγείων, άμεση παραλαβή των υποβρυχίων, αποκατάσταση των θέσεων εργασίας και αναζήτηση πολιτικών και τυχόν ποινικών ευθυνών που θα στοιχειοθετηθούν από την έρευνα που θα ακολουθήσει.

Στο δε συμπέρασμα της πρότασης, η οποία υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι «η υπόθεση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού εμφανίζει όλες εκείνες τις παθογένειες που οδήγησαν στην παρακμή την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία
. Μέσα από τις βλαπτικές για το δημόσιο συμφέρον επιλογές κυβερνητικών στελεχών και αξιωματούχων, αλλά και μέσα από τη χαρτογράφηση των πληρωμών, είναι αναγαίο να βρεθεί η λύση που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων, στην κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, στην παράδοση των υποβρυχίων στο Πολεμικό Ναυτικό και στην αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας στο σύνολό της.

Επομένως, όλα τα ανωτέρω ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από Εξεταστική Επιτροπή και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι για το διαρκές έγκλημα και την οικονομική ζημία που υπέστησαν το Ελληνικό Δημόσιο, το Πολεμικό Ναυτικό, η ελληνική οικονομία και ιδιαιτέρως οι εργαζόμενοι, αλλά και οι φορολογούμενοι».

Γίνεται, τέλος, λόγος για «την εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου και βιώσιμου σχεδίου για την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, μακριά από προνομιακές σχέσεις με ιδιωτικά συμφέροντα αμφίβολης αξιοπιστίας» και «τη μεταβίβαση των ναυπηγείων σε δημόσιο έλεγχο, διαχείριση και ιδιοκτησία, καθώς και τη δημιουργία ενιαίου φορέα υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο για την ανασυγκρότηση του συνόλου της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας».
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ