2013-11-26 11:38:33
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Μετά τη βροχή, έρχονται και τα χιόνια - Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - Η πρόγνωση για την Πάτρα
Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων η Δυτική Ελλάδα θα βρεθεί και σήμερα στον "κλοιό" της κακοκαιρίας. Προβλέπονται καταιγίδες, χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

Στο μεταξύ λόγω της βροχής κλειστή παραμένει η Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Πλατάνου λόγω κατολίσθησης.

Το φαινόμενο είχε παρουσιαστεί και πριν μερικές εβδομάδας στο ίδιο σημείο, ενώ έντονα ήταν τα προβλήματα στην περιοχή λόγω κακοκαιρίας και τον περασμένο Ιανουάριο.

Προβλήματα επίσης προκλήθηκαν χθες στο Ψαροφάι, όπου κάτοικοι κατήγγειλαν ότι προκλήθηκαν προβλήματα υδροδότησης, ενώ έντονο ήταν το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Την Τρίτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από βορρά προς νότο.Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και στα βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.


Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι, οι οποίες αργότερα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται σποραδικές καταιγίδες, κυρίως της βραδινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (περίπου 500 με 700 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένονται κατά τόπους και κατά διαστήματα να είναι έντονα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, πάνω από τα 1.000 μέτρα. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα υπάρξει σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις δυτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά διαστήματα και κατά τόπους έντονα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για την Πάτρα

Σύμφωνα με το meteo.gr καταιγίδες προβλέπονται στην Πάτρα, τις επόμενες ώρες, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ